SCHAGEN - Komende zondag 23 juni heeft de muziektuin weer een gezellig programma!


Vanaf 12 uur: "Ger & Co."

Gerrit Kuijt en Marco Winnubst zullen komende zondag heerlijk in het gehoor liggende nummers uit gouden tijden spelen en zingen. Dit duo staat garant voor een perfect optreden en spetterende show.


Vanaf 13: 00 uur "Harmonie Schagen 150 jaar."

Schagens Harmonie werd opgericht op 1 februari 1869 en bestaat dus al ruim 150 jaar. De laatste decennia staat zij onder leiding van dirigente Esther Hoek. Iedere woensdagavond zijn het opleidingsorkest én het grote orkest bezig met het instuderen van nieuwe muziek en het gezellig samen musiceren en het voorbereiden op komende optredens.

De vereniging is de oudste muziekvereniging boven het Noordzee kanaal en bestaat op dit moment uit zo’n 40 vaste muzikanten. De laatste jaren wordt veel gewerkt met projecten waaraan enthousiaste muzikanten mee kunnen doen. Hierdoor zitten er geregeld gastmuzikanten bij het orkest. Muziek maken verbindt, en dat blijkt dan eens temeer!

De vereniging laat zich gedurende het jaar op veel verschillende plekken zien. Naast de traditionele dodenherdenking en avondvierdaagse hebben de orkesten verschillende eigen optredens (denk aan een kerstconcert, een voorjaarsconcert, een nieuwjaarsconcert of een concert in de Muziektuin, een bejaardenhuis of op een school). Het repertoire is heel afwisselend: musical, pop, film of klassiek, maar ook echte concertwerken speciaal voor blaasorkesten en een mars op zijn tijd.

Schagens Harmonie werkt veel samen met andere verenigingen in en om Schagen. Het gaat dan om andere orkesten, koren, zangers of zangeressen. Maar ook ‘niet-muzikale’ verenigingen zoals een toneelvereniging, een balletschool of de fotoclub hebben met Schagens Harmonie samengewerkt in het verleden en dat leidt vaak tot een verrassend resultaat.