SCHAGEN - Kirsten Benschop. Vanaf haar 12e jaar speelt zij al toneel. Maar nu gaan acteren en schrijven bij haar hand in hand. De behoefte om 'iets te vertellen' en 'een spade dieper te graven' vertaalt zich in de theatersolo’s waarmee zij inmiddels een eigen, kenmerkende stijl heeft ontwikkeld. Acteren waar het bloed kruipt…!.

In haar nieuwe theatersolo ’Die Ik Ben’ brengt Kirsten Benschop een inspirerende voorstelling over het ’dikke ik tijdperk’. Hierin lijkt geluk een doel op zich te zijn geworden. Met de nodige (zelf)spot duikt zij in het labyrint van ons brein, waarin je snel vastloopt en ontsnappen moeilijk (b)lijkt.

Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.’Die Ik Ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient? En is contact niet wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent? Hardop (onder)zoekend, zingend, verhalend en poëtisch zet Kirsten een scherpe, relativerende, gevoelige en bovenal eerlijke voorstelling neer.

Tekst, spel, zang Kirsten Benschop
Muziek: gitaar, darboeka Derk Groen
Spelregie: Margreet Blanken

www.kirstenbenschop.nl

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.