JULIANADORP - De laatste dagen van 2017 staan voor de deur en de voorbereidingen voor Julianapop 2018 zijn al in volle gang. Julianapop 2018 is niet zomaar een editie van Julianadorp’s grootste popfestival; we vieren volgend jaar namelijk onze 25e verjaardag!

Om dat groots te kunnen vieren, zal Julianapop volgend jaar eenmalig op zaterdag plaatsvinden: houd 16 juni 2018 vrij in je agenda! De diehard Julianapop fans weten natuurlijk dat de allereerste editie van het festival ook op een zaterdag was. We gaan terug in de tijd en kiezen voor één keertje weer de zaterdag voor Vaderdag. Hetzelfde weekend, maar ’n andere dag. Extra veel feest en een hele zondag om ervan bij te komen.

Terugblik: de eerste editie

In 1994 vond de eerste editie van Julianapop plaats, op het IJsbaanterrein aan de Landbouwstraat. Geestelijk vader Frans Langelaan moest wel wat lobbyen om de vergunningen rond te krijgen, maar vrijwel alle meewerkende partijen en sponsoren waren al snel enthousiast. De line-up bestond uit de Shanna-band, de regionaal befaamde band Nu of Nooit, de rockers van Mr. Slammer en Ronald – bekend van de monsterhit ‘Gooi je schoonmoeder uit het raam’. Daar legden 500 bezoekers de basis voor een evenement wat inmiddels een begrip is in de regio. De eerste editie draaide nog met hulp van vrijwilligers uit de Loterijclub, maar door de jaren heen hebben veel meer mensen, bedrijven en organisaties zich ingezet om dit evenement te realiseren. Het bezoekersaantal groeide dan ook uit tot 4500-5000.

Line-up: voor ieder wat wils

Julianapop is een evenement voor jong en oud; het programma is dan ook bij voorkeur zo divers mogelijk. In maart 1995 boekte het evenement zijn eerste hoofdact: Normaal. Al ruim 100 artiesten, acts en bands beklommen het dorper poppodium. Van entertainers als Sugar Lee Hooper, Tatjana Simic en Erben Wennemars tot lokale helden als Bar-B-Q en Sesam. Maar ook landelijke topacts kwamen naar het dorp: denk aan Kensington, van Dik Hout, Krezip, Blof, Waylon, Racoon, Kane en Douwe Bob. Bij het 100-jarig jubileum van Julianadorp in 2009 (editie 16) raakte het evenement voor het eerst uitverkocht met headliner Jan Smit.

Jubileum voor jong en oud

Geen zorgen: verder verandert er weinig! Het blijft een gezellige en muzikale dag voor jong en oud, precies zoals je van het dorpse evenement gewend bent. Hoe de dag er precies uit gaat zien maakt de organisatie later bekend. Houd www.julianapop.nl en Facebook in de gaten voor updates over het programma en de kaartverkoop. Vrijwilligers kunnen zich natuurlijk nu al aanmelden om een handje te helpen