SCHAGEN - Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 30 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Dit promotietoernooi is óók bedoeld voor onervaren spelers die zelden petanque spelen.

Wedstrijdleider Sytze Mobach: ‘Het is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine 80 spelers uit alle windstreken gezellig aan deelnemen. Er komt ook altijd een groep van Texel. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze wedstrijdsport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit potten bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een echt toernooi spelen? Meld je dan aan.'

Aanmelden
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan de Wilgenlaan 1G te Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers moeten zich die dag om 09.30 uur melden. Zij dienen zich vóór 28 september op te geven bij www.ontip.nl of via www.ponschagen.nl.