SCHAGEN - Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag in Theater Scagon De Luxe! U bent van harte welkom vanaf 19 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Al jaren strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en gelijkwaardige behandeling. Die strijd is nog actueel, dat weten vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld. Daarom is de directeur van de Vrouwenopvang Kop van Noord-Holland uitgenodigd en is de keuze gevallen op de film ‘Herself’.

Vanaf 19:00 uur en tijdens de filmpauze kunt u de stands bezoeken van Soroptimistclub Roos van Schagen, Amnesty International, Een Betere Start en de Vrouwenopvang Kop van Noord-Holland. Voor aankoop van producten kan bij de kramen niet gepind worden. Het programma begint om 19.30 uur met zang van Martine Wolkers. Zij begeleidt zichzelf op keyboard. Aansluitend vertelt Karin, directeur van de Vrouwenopvang over haar werk. Over de kracht, het herstel en de hoop van vrouwen op een veilig leven én over het belang van solidariteit daarbij, van zowel vrouwen als mannen.

Daarna de film ‘Herself’. Nadat de Ierse Sandra (sterke rol van Clare Dunne, tevens coscenarist) voor de zoveelste keer in elkaar is geslagen, besluit ze haar man te ontvluchten. Gefrustreerd door de schaarste op de huizenmarkt besluit ze om voor zichzelf en haar dochters een eigen huis te bouwen. Deze film laat zien dat verandering mogelijk is door kracht en solidariteit.

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.scagondeluxe.nl. Vanaf 17:30 uur serveert restaurant Wonder’s een Vrouwendaghap à € 12,50. Reserveren, via de website van schagen.wondersetenendrinken.nl of telefonisch via 0224 212241.