LANGEDIJK - Het Indian Summer Festival kan vanmiddag losbarsten. Op de velden naast recreatiegebied Geestmerambacht zijn alle tenten en podia opgebouwd. Ze zijn klaar voor de 25.000 man publiek waar plek voor is, én klaar voor het warme weer wat verwacht wordt.

Nu is het nog 'uitgestorven' op het festivalterrein, waar het grootste festival van boven het Noordzeekanaal wordt gehouden. Vandaag en morgen zullen onder meer Lil' Kleine, Guus Meeuwis, Broederliefde, Boef, Sam Feldt, Nick & Simon en De Jeugd van Tegenwoordig acte de présence geven.

Organisator Roosmarijn Reijmer staat te popelen om de poorten te openen. "Er is maar één mooiste feestje van Noord-Holland", claimt ze. "Voor de 18e keer alweer. Ik sprak mensen die hier als tiener al kwamen en nu nog steeds. Het is echt een traditie. En met deze line-up, moet je hier zijn dit weekend."

Warmteprotocol
Omdat het prachtig zomers weer lijkt te worden, heeft de organisatie ook warmtemaatregelen getroffen. "Er is gratis drinkwater bij alle toiletten en er zijn zonnebrandteams van het KWF waar je je kan laten insmeren. 'Smeerbeheer' noemen we dat."

Het Indian Summer Festival begint vanmiddag om 16.00 uur. Zaterdag gaat het terrein om 12.00 uur open. Nog niet alle 25.000 kaarten zijn verkocht. "Wel bijna, dus je moet snel zijn als je nog wil komen", waarschuwt Reijmer.