WARMEHUIZEN - Zondag 13 november, om 14 uur en om 16 uur, brengt Sine Nomine een nieuw concert: Immortal Music. Het programma draait om oude muziek, nieuwe muziek en oude muziek in een nieuw jasje. Een vroeg Oud en Nieuw.

Het programma bestaat uit stukken van oude en hedendaagse componisten. In de hedendaagse composities grijpen de componisten terug op wat eeuwen geleden door klassieke collega’s is overgeleverd. Op deze manier blijken de werken van de oude meesters ‘onsterfelijk’ te zijn, ‘immortal’.

Programma samengevat
Op het programma staat Lamento d’Ariana van Monteverdi en het verrassende Komm, süßer Tod, een coproductie van Bach en Nystedt. Het concert opent met Thou knowest, Lord en Hear my Prayer, O Lord van Purcell.

Daarnaast klinkt Motetus, een adembenemend zesstemmig a- capellawerk van de Nederlandse componist Joep Straesser, geschreven op een veertiende-eeuwse tekst. Een ander prachtig, wat langer werk uit de barok is Stabat Mater van de Tsjechische componist František Tůma, gecomponeerd in de tijd en in de stijl van Bach.

Paul Valk heeft de muzikale leiding van het concert en ook bespeelt hij het kistorgel. Luitist Teun Lingeman speelt de continuopartijen op theorbe en luit.

‘Immortal Music’, Kamerkoor Sine Nomine onder leiding van Paul Valk.

Zondag 13 november 2022
Oude Ursulakerk, Warmenhuizen
Dorpsstraat 93, 1749 AA Warmenhuizen
Aanvang concert: 14.00 uur én 16.00 uur

Kaarten
Toegang € 16,00
t/m 16 jaar gratis.
Te bestellen via www.sinenominealkmaar.nl of 072-533 69 06
en verkrijgbaar in de kerk.