SCHAGEN - Ila van der Pouw wederom in het Scagon. Ditmaal met een voorstelling van Roald Dahl’s meesterlijke verhaal ’De Grote Vriendelijke Reus’. Een boeiende voorstelling voor een ieder vanaf zes jaar oud.

Samen met haar poppen Ila van der Pouw vormt een geweldig team. Dat bewees de poppenspeelster al eerder met haar voorstelling Tarzan’. Nu komt zij opnieuw naar Schagen met haar voorstelling van Roald Dahl’s meesterwerk ’De Grote Vriendelijke Reus’.

Hierin maakt het publiek mee hoe de G V R de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. Een wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers en magische reizen naar dromenland waar de GVR pronksjuwelen en trollenknoppers vangt. Maar zijn monsterlijke reuzenbroeders wachten daar buiten de grot om in het holst van de nacht kleine ‘mensbaksels' verorberen. Maar dat laat Sofie niet langer gebeuren! Samen met de GVR bindt ze de strijd aan met de machtige reuzen!

Spel: Ila van der Pouw
Poppen: Cynthia Borst, Neville Tranter
Regie: Neville Tranter
Fotografie: Anne Alders

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.