SCHAGEN - Harry Piekema duikt met het verhaal van Icarus en zijn geniale vader in de rijkheid van de Griekse mythologie .

Wie kent Daedalus, de geniale architect, beeldhouwer en uitvinder? Niemand. Wie kent zijn zoon Icarus? Iedereen, want hij vloog en viel. Maar waarom vloog hij daar? Het verhaal dat ervoor zorgt dat Icarus vleugels krijgt, is het verhaal van zijn vader Daedalus.

En precies dat verhaal is wat Harry Piekema zo boeide. Hij maakte een voorstelling die het publiek meeneemt naar de tijd waarin goden en mensen nog zo dichtbij elkaar stonden, waar de wonderen de wereld nog niet uit waren en de monsters nog gewoon te zien. Piekema vertelt graag tijdloze verhalen in een lichte stijl. Deze theatrale vertelling toont op een lichte manier wat nog altijd zo klópt en actueel is aan dit oude verhaal. Waarom de Grieken zo goed waren in lotsbestemming én in humor. Want de mens wil wat hij wil, maar de goden lachen….

Harry Piekema, acteur sinds '81, kreeg landelijke bekendheid met een reclamecampagne voor Albert Heyn. Of hij daar last van heeft? ,,Het is het werk waar ik van hou én mijn lot”, zegt hij daar zelf glimlachend over.

Datum: zaterdag 19 november 20222
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00
CJP: € 7,50