SCHAGEN - Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, acteur, musicalster, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn komt naar Schagen

Als gast, op uitnodiging van Kunst Verklaard, komt cabaretier Paul van Vliet naar ons theater, waar hij op het podium zal worden geïnterviewd. Daarna leest hij enkele verhalen voor en zal aansluitend boeken signeren.

Paul van Vliet wandelt bijna dagelijks langs de zee van het Scheveningse Noorderstrand. De meeste verhalen in zijn nieuwste bundel ’Heimwee naar morgen’ zijn daar bedacht. Voor de onderwerpen kon hij putten uit het rijke verleden van zijn ruim 60-jarige theatercarrière. Het zijn de herinneringen en ervaringen van onderweg, zwervend door Nederland en Vlaanderen. Ook beschrijft hij in fragmenten de eerste 25 jaar van zijn leven. Van het oude Haagse huis van zijn overgrootmoeder waar hij werd geboren tot en met zijn studententijd in Leiden.

De verhalen zijn vaak associatief en versierd met zijn fantasie en diepste verlangens. Eerlijk, authentiek en humoristisch met een ondertoon van melancholie. Een mix van kracht en kwetsbaarheid. Paul van Vliet behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

Datum: maandag 16 mei 2022
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15,00
CJP: € 7,50 inclusief een pauzedrankje

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl