SCHAGEN - Gadjo is het woord dat zigeuners gebruiken voor de niet-zigeuners. Toch speelt Gadjo-Orkestra de muziek alsof het zigeunerbloed bij hen door de aderen dendert!


De muziek is dansbaar, aangrijpend, meeslepend en opzwepend. De 9-koppige band maakt van een optreden een waar feest.Landsgrenzen spelen geen rol. Diverse bevolkingsgroepen komen broederlijk samen in de muziek.Regelmatige en onregelmatige maatsoorten buitelen over elkaar heen en worden met gemak het publiek ingeslingerd.

U waant u bij een kampvuur, tussen mooi gekleurde loofbomen rond glinsterende meren.Dansende vrouwen en mannen. Allen één in de muziek. Balkan & Beyond!

Leadzangers Sandra Tadić weet het publiek te betoveren met nummers uit Kroatië, Servië, Bosnië & Macedonië. Hilde Kertész zingt in het Roemeens & Hongaars en speelt de sterren van de hemel met nummers, geleerd uit de eerste hand van meester zigeuner-violisten uit Transsylvanië. Contrabassist Erik Wolbers plukt, strijkt en zingt in het Romanes. Kees Romers op saxofoon & dwarsfluit, Jussi Schmidt op de trompet en Frank Stolwijk op basklarinet, sopraansax & klarinet vormen behalve de blazers-sectie de sexy Jazz-studs.Peter Arends op de accordeon speelt solo's waarvan je niet wist dat 't gespeeld kon worden op een accordeon. Tuba-ist Arno Duivestein, vormt samen met drummer Lars van der Weiden, de steady basis van Gadjo-Orkestra. Zonder hen zouden de Gadje reddeloos verloren zijn!

Laat u verrassen door prachtige luistermuziek en opzwepende feestmuziek. Passioneel gebracht door Gadjo-Orkestra. (www.gadjo-orkestra.nl) Gadjo-Orkestra speelt op 11 december in het Scagon Theater in Schagen!

Zondag 11 december 2022
Scagon De Luxe Theater
Torenstraat 1B
1741 CB Schagen
15.00 - 17.00 uur

Toegang 13,50 euro

Kijk hier voor tickets.