SCHAGEN - Maurits Fondse, veelzijdig pianist, zanger en songwriter belicht ’The Story of Billy Joel’ in fascinerende, muzikale performances.

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backing vocalist) voor Freek de Jonge. Voor de reprisevoorstelling van ’Dansen met de Vijand’, schreef Fondse de muziek en was de pianist is in de voorstelling

In ’The Story of Billy Joel’ bezingt Maurits Fondse het turbulente leven van vermaarde pianist en zanger. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen die, geboren in The Bronx, een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie ('The Entertainer').

Daarnaast belicht Fondse Joel’s bijzondere, haast filosofische teksten ('Summer Highland Falls'), zijn liefde voor New York ('Say Goodbye to Hollywood', 'New York State of Mind') , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog ('Leningrad'). Maar ook zijn vaderschap ('Lullabye, Goodnight my Angel') en uiteraard de relaties met de vele vrouwen ('She's Always a Woman') in het leven van de nu 70 jarige Billy Joel, één van 's werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Datum: maandag 27 september 2021 Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 13,50 / CJP: € 7,50