SCHAGEN - Donderdagavond om 18.00 uur barst de jaarlijkse autopedrace weer los. Café Piet Pann, waar het plan voor de race ooit uitgebroed werd, zoekt nog tien steppers om het feest compleet te maken.

Dit jaar is het de 50ste keer dat de wedstrijd gehouden wordt. "Voor deze jubileumeditie doen we met het café met 25 steppers mee aan de race. We hebben er al flink wat gevonden, maar we kunnen er nog wel tien gebruiken", vertelt Renate Brouwer. Samen met Silvan Sweep doet ze even een oefenrondje bij de kermis. "Hij gaat lekker! Dit is het mooiste evenement met de kermis."

De steppenrace is inmiddels een flinke traditie geworden. De tocht is 12 kilometer lang en een stel goed ontwikkelde benen is wel handig. "Maar mensen die nog nooit geoefend hebben, kunnen ook gewoon mee doen hoor!" zegt Brouwer. Silvan is zo'n ongetrainde deelnemer. "Dit is mijn eerste keer. Ik mag op deze duostep rijden met één van mijn beste vrienden, dus we hebben een mooie tocht voor de boeg."

De race gaat morgen van start op de Loet bij Alpha. Je kunt gewoon langs komen maar als je zeker wilt weten dat je mee kunt doen dan kun je je het beste even aanmelden. "Dat kan via info@pietpann.nl'', vertelt Brouwer, "De steps hebben allemaal een 'ok-step-sticker'", lacht Brouwer, "De banden zijn hard, alles is gesmeerd, de shirts zijn gedrukt. Nu de steppers nog."