SCHAGEN - Hermane ’Ergens tussen Chopin en Vangelis’: ,,Ga in een zinderende caleidoscoop van klanken en kleuren in het eenmansconcert mee op een reis door prachtig fragiele pianocomposities”

Componist en pianist Hermane: Voordat hij in Zuid Spanje neerstreek, heeft hij meer dan 30 jaar in Latijns Amerika, de VS, Oost-Europa en verschillende Afrikaanse landen gewoond, waar hij zich liet onderdompelen in de lokale muziekstijlen,

Hermane is een minutieuze componist die de gebruikelijke ’steeds herhalende vier akkoorden’ van de meeste hedendaagse muziek voorbij wil streven. Zijn doel: virtuoze stukken creëren, die tegelijkertijd ook een fragiele schoonheid bezitten om de luisteraar te ontroeren.

De componist/pianist laat zich inspireren door grote klassieke meesters als Chopin en Beethoven, maar ook door tijdgenoten als Vangelis, Zimmer en Einaudi. Het resultaat is een delicate en prodigieuze samensmelting van pop- en soulsongs met gospel-, flamenco-, latin- en ook klassieke invloeden. Centraal in zijn concert ’Ergens tussen Chopin en Vangelis’ staat de vleugel, waaromheen hij een tapijt weeft van pulserende synth texturen, diepe bastonen en vocoder harmonieën, om uit te monden in een grote finale.


Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl

Datum: maandag 1 april 2024 (2e Paasdag)
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 12,50