SCHAGEN - Elena Syssojeva is een Russisch/Nederlandse dramatische sopraan. In dit soloconcert zingt zij liederen van Rachmaninov en Tchaikovsky. Mooie liederen op teksten van Russische en Duitsers dichters van 19 eeuw. Daarnaast brengt zij ook aria's van Wagner uit de opera's ’Tristan en Isolde’ en ’Tannhäuser’,  ’Vissi d'arte’ uit de opera ’Tosca’ van Puccini, de aria van Abigaille uit ’Nabucco’ , ’Lady Macbeth’ van Verdi en nog veel meer. Dit alles met begeleiding op piano door de vermaarde, veelvuldig gelauwerde Russische pianiste Evelina Vorontsova.

Als operazangeres studeerde Elena Syssojeva aan de Muziekacademie in Sint Petersburg en in  Den Haag bij de International Studio of Vocal Arts. Haar repertoire bestaat uit werken uit opera’s, kamermuziek- en oratoriumcomposities. Zij beschikt over een zeldzaam diepe, warme stem met veelkleurige klankmogelijkheden. Ze beheerst het operarepertoire als dramatische- en dramatische mezzosopraan. Als alt kan zij zich doen gelden in het oratoriumrepertoire en ook als sopraan en mezzosopraan in kamermuziek.

Perskritieken loofden Syssojeva onder meer om haar briljante stem en de dramatiek in haar vertolkingen. Ze zong in Rusland, Frankrijk, Duitsland en in tal van plaatsen in Nederland. Zoals bijvoorbeeld in de Arnhemse muziektempel Musis Sacrum.

Datum:    zondag 23 april 2017
Aanvang: 16.00 uur
Entree:    € 22,50
                  65+/CJP € 20,-  Jongeren t/m 16 jaar: € 15,-

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.
Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.