SCHAGEN - Kim van Zeben is actrice en uitstekend poppenbespeler. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Samen met theatermaker en regisseuse Marije Gubbels schreef zij deze (jeugd)voorstelling met daarin de nodige hilariteit, maar ook fraaie verstilde scènes en een prachtig, subtiel gelaagd verhaal dat losjes is gebaseerd op het sprookje ’Het lelijke jonge eendje’.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma Pia op pad kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk. EENDJE is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

spel, tekst, muziek: Kim van Zeben
regie, tekst: Marije Gubbels
muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman)
Timon Koomen
Vormgeving: Marlies Schot
Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

Datum: woensdag 27-02

Aanvang: 16.00 uur

Zie www.scagontheater.nl