SCHAGEN - Op zaterdag 23 april 2022 speelt de band DYLAN 80 in het Cultuurkerkje in Oudesluis. Medio 2021 werd de legendarische singer-songwriter Bob Dylan 80 jaar. Om dit te vieren toert de gelegenheidsformatie DYLAN 80 door Nederland met een programma met bekende en onbekende songs van deze vermaarde muzikant.

Nobelprijswinnaar Literatuur Bob Dylan heeft sedert zijn achttiende een parcours afgelegd dat uniek is: in de jaren zestig werd hij eerst tegen wil en dank de spreekbuis van de nieuwe, zeer geëngageerde generatie en vervolgens een even elektrificerende als ongrijpbare rockgod die van songteksten een hoge vorm van poëzie wist te maken. In de jaren zeventig toverde hij zijn scheidingspijn tot grote kunst om en bekeerde hij zich tot het christendom. In de jaren tachtig slaagde hij er met wisselend succes in zich staande te houden tussen al het jonge MTV-geweld, waarna, vanaf de jaren negentig, de hele wereld hem beschouwen ging als wat hij daadwerkelijk is: één van de grootste songschrijvers – en kunstenaars – van onze tijd.

Met basgitaar, piano, drums, veel zang en gitaren, mondharmonica, dwarsfluit, saxofoon en nog veel meer is het een programma om naar uit te kijken. De gelegenheidsformatie DYLAN 80 speelt naast onbekende liedjes uit zijn beginperiode als troubadour natuurlijk ook bekende songs als Knocking on Heaven’s Door, Forever Young en Like a Rolling Stone.

De band Dylan 80 bestaat uit:

- Robbert Smit (gitaar, zang)

- Willem Schoone (gitaar, basgitaar, mondharmonica, zang)

- Victor Posch (piano, sax, dwarsfluit, zang)

- Nout Ingenhousz (drums, zang)


Waar: Cultuurkerkje, Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis

Wanneer: Zaterdag 23 April 2022

Aanvang: 20.00 uur Entree : 15 euro,- pp

Kaarten: online op www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop of aan de zaal