SCHAGEN - ‘De Verrassing’ is een muziektheatervoorstelling voor mensen met dementie, hun en partner, kleinkind, hulpverlener, vriend en belangstellenden. Deze voorstelling wordt op 23 januari om 15:30 en om 19:30 uur gespeeld in het Scagon de Luxe in Schagen.

In de voorstelling wordt een verjaardagsfeest georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Tijdens het feest zien we hoe een moeder maar vooral haar kinderen worstelen met dementie. Door de karakters van de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen te verbinden door anders te communiceren en in het nu te stappen? De voorstelling kan verhalen, mooie momenten en emoties laten delen.

De voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie. De maker heeft met deze voorstelling de missie om alle betrokkenen bij de persoon met dementie

Onze overtuiging is dat spel en creativiteit de basis vormen voor contact en verbinding tussen mensen. Dit komt tot uiting in de vele positieve reacties na afloop van de voorstelling.

“Het heeft mij weer bewust gemaakt wat de kracht is van muziek, theater en spel en dat je daar altijd nu van kunt genieten samen!” (medewerker in de PG zorg (35)

“Het was herkenbaar, ook al ken ik niemand met dementie. De ernst van deze ziekte kwam duidelijk naar voren, maar op een een ontroerende manier met humor. Goed van twee kanten belicht (dochter en zoon)” Student (24)

“Voor het eerst heb ik samen met mijn moeder echt kunnen genieten. Wat een mooi moment, sinds mijn moeder de diagnose dementie heeft gekregen is dat niet eerder voorgekomen” (dochter van moeder met dementie (62)

Datum: 23 januari 2020
Locatie: Scagon de Luxe
Tijden: 15:30 en 19:30
Tickets www.scagondeluxe.nl
Info www.dementiepodium.nl