SCHAGEN - Je solliciteert je suf, maar je wordt nergens uitgenodigd op gesprek. Herkenbaar? Woensdagmorgen 12 april organiseert KopGroep Bibliotheken een Walk&Talk bijeenkomst in de bibliotheek van Schagen. Belangstellenden kunnen daar de workshop 'Geheimen van een recruiter' volgen.

Voor wie al even bezig is met solliciteren zal het bekend zijn: het is ronduit waardeloos om afwijzing na afwijzing te moeten krijgen zonder dat je weet waar het nou precies aan ligt. Joyce van der Poel en Veronique Wanst van bureau Verhelder Talent weten één ding zeker: veruit de meeste werkzoekenden kennen de andere kant van de tafel onvoldoende. En dat is onhandig, want het is de recruiter of werkgever die de beslissing neemt of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

De dames van Verhelder Talent hebben jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling en kennen de andere kant van de tafel goed. Ze weten hoe een recruiter denkt en werkt en ze weten wat werkgevers zoeken. Tijdens deze interactieve workshop delen ze die geheimen met de aanwezigen.

Walk&Talk’s zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten waarbij thema's rond solliciteren worden besproken. Werkzoekenden kunnen ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips ontvangen die helpen bij de zoektocht naar een baan. Walk&Talk begint om 9.00 uur met een kop koffie of thee, de bijeenkomst start om 9.15 uur. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van bibliotheek Schagen, Torenstraat 1A.