SCHAGEN - Keramiekkunstenaar Alberto Bustos wordt momenteel in zowel diverse Europese landen als o.a.Amerika, Japan en China uitgenodigd tot het geven van masterclasses, workshops en deelname aan exposities.

Inmiddels staan al veel internationale prijzen op zijn naam.

Bustos is voornamelijk autodidact en experimenteert met klei, porcelein,glazuur, pigmenten, maar ook ongebruikelijke materialen. Zijn fragiele sculpturen tonen uiterste precisie, finesse en geduld. De kracht van de natuur is een van zijn grote inspiratiebronnen.

Kunstenares Erica Kraan woonde eind 2015 in België een masterclass bij van Alberto en was vastbesloten hem naar Nederland te halen. Toen ze haar eigen atelier kon openen aan de Langeloop 12-Q in Schagen, slaagde ze daarin met een drukbezochte masterclasses van de keramist in januari en juli 2017.

Ze bracht hem in contact met Keramikos in Haarlem en begeleidde hem tijdens uitverkochte 3-daagse workshops in april en juli 2017. De samenwerking bevalt goed. Zo goed dat Kraan de keramiekkunstenaar wist over te halen om in zijn drukke agenda ruimte te vinden om nogmaals een 3-daagse workshop te geven, dit keer in haar eigen atelier op 23, 24 & 25 februari 2018.

Tijdens de workshop worden door de cursisten 3 werkstukken gemaakt. 2 daarvan worden gebakken tijdens de workshops en de laatste kan door de cursist worden meegenomen om zelf te bakken. De 1e dag begint Alberto met een PowerPointpresentatie, aansluitend gaan we aan de slag met het maken van een "hostile". Dag 2 is best een pittige, waar we veel doen:in de morgen maken we een kubus met filamenten en ‘s middags gaan we verder met de "hostile". We beginnen deze dag een half uurtje eerder.

De 3e dag wordt er een ronde vorm met filamenten gemaakt of men kan ook kiezen voor een andere vorm die Alberto laat zien. Eventueel kan men 2 vormen maken. Opruimen en afsluiting met mogelijkheid om nog vragen te stellen etc. Meestal zijn we deze dag iets eerder klaar.

Na de workshop ontvang je per mail een samenvatting van de werkwijze.

Prijs: € 350,-- inclusief materialen, lunch, koffie & thee
Datum: 23, 24 & 25 februari 2018
tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
locatie: atelier Erica Kraan – Art
Langeloop 12-Q
1742PB Schagen
tel.: 0612729948
aanmelden: info@ericakraan-art.com