SCHAGEN - Kanker bij kinderen is een zeldzame aandoening. Toch is het nog steeds na ongevallen de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Elke week overlijden in Nederland 3 kinderen aan kanker. In Nederland krijgen elk jaar 550 kinderen tussen 0 en 18 jaar een vorm van kanker. Dat zijn 10 kinderen per week.

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker aan den lijve heeft ondervonden. Of erger, je hebt er zelf mee te maken gehad of je hebt een dierbare verloren aan deze ziekte. Gelukkig zijn er ook veel mooie verhalen over mensen die de strijd met kanker hebben overwonnen en weer een gezonde toekomst hebben. Om deze positieve verhalen te laten groeien is er nog veel meer onderzoek nodig, en onderzoek kost geld.

CrossFit Schagen wil daar zijn steentje aan bijdragen en meevechten in het gevecht tegen kanker. Vanaf 2018 zullen zij ieder jaar een specifieke vorm van kanker kiezen en voor de bestrijding hiervan geld gaan inzamelen. Dit doen ze door middel van een gezellige dag waarbij van alles te doen, te kijken, te kopen, te winnen, te eten en te drinken is. Deze dag is toegankelijk en leuk voor iedereen van alle leeftijden. Zo hopen zij met deze actie een jaarlijkse traditie in gang te zetten, waarbij de strijd tegen kanker voorop staat. Voor het jaar 2018 heeft CrossFit Schagen Fights Cancer gekozen voor Kika.

Op zondag 27 mei organiseert Crossfit Schagen de CFS Fights Cancer-dag. Op deze dag laten ze demo’s van crossfit zien en geïnteresseerden het ook laten proberen. Het is voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd of ervaring. Geniet van de muziek , en het lekkere eten en drinken. Probeer wat te winnen in de loterij of kijk of je iets leuks vind op de minimarkt. Kom springen op het springkussen, laat je masseren of schminken, maar maak vooral plezier!

Alle opbrengsten van deze dag gaan naar Kika!