SCHAGEN - Uit het hart, naar het hart! Zo is de muziek van Astor Piazolla, zo speelt Grupo del Sur als eerbetoon aan de Argentijnse Maestro!


Astor Piazzolla was een meester in het schrijven van muziek die raakt. Energie, passie en ontroering, maar ook humor en lichtvoetigheid; een breed scala aan emoties komt voorbij. In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander zijn muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken.

In ’Apiazolado’, wat zoveel betekent als à la Piazzolla, brengt Grupo del Sur naast de vernieuwde tangomuziek van Piazzolla, ook werken van andere componisten.

Door wie liet Piazzolla zich inspireren? Welke muziek schreven anderen in zijn Tango Nuevo stijl? En wat inspireert de musici van Grupo del Sur?

Grupo del Sur geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. De laatste cd, ’Inspiración’, werd live opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

Bezetting Grupo del Sur: Matías Pedrana bandoneon, Anne-Marie van de Grint viool, Paul Hagenaars elektrische gitaar, Robin El-Hage piano, Daniël Lehmann contrabas

Datum: zondag 12 november 2023

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 19,50

Jongeren t/m 18 jaar: € 10,00

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl