SCHAGEN - In samenwerking met het jubilerende Amnesty Schagen-Hollands Kroon(40 jaar) wordt deze benefiet voorstelling georganiseerd. De opbrengst komt ten goede komt aan de moeders en kinderen van het door oorlog getroffen Oekraïne.

De voorstelling ’Colometa’: Een aanklacht tegen de oorlog en ode aan het leven. Ontroerend en aangrijpend.
Rosmarie Blaauboer speelt de toneelmonoloog ’Colometa’ in een aangrijpende, ontroerende presentatie, gebaseerd op de roman ‘La Plaça del Diamant’ van Mercè Rodoreda. ,,De mooiste roman, uitgegeven in Spanje na de burgeroorlog”, meent Gabriel García Márquez, schrijver, mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar.

Tegen de achtergrond van de Spaanse burgeroorlog tekent ’Colometa’ het levensverhaal van Natalia. Zij is een eenvoudige vrouw in Barcelona. Haar eerste man geeft haar de koosnaam Colometa (Duifje). Zij verandert van een naïef, verliefd meisje in een rijpe, volwassen vrouw tot wie zij is op de dag van haar sterven.
Hoewel er geen directe beschrijving van de gruwelijkheden van die oorlog doorklinkt, is wel de immense impact duidelijk die een oorlog op een individu kan hebben.

Rosmarie Blaauboer studeerde af aan de toneelschool in Arnhem. Zij speelde o.a. bij de Haagse Comedie, het Nationaal Toneel, in kleine zaal producties, kindervoorstellingen, speelfilms, tv drama en series
Reacties van bezoekers over ’Colometa’: ,,Door de taal en door het spel kwamen we getroost uit de voorstelling”. ,,Ik heb 100 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten’

Meer informatie over de monoloog op www.rosmarie.nl

Datum: 18 oktober 2023
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €15,00