ALKMAAR - Balletschool Attitude staat 25 en 26 juni samen met het orkest Schagens Harmonie in Theater de Vest met de bijzondere voorstelling 'Wie ook al weer? Oh ja Pinokkio!'. In de voorstelling dansen leerlingen van jong tot oud in verschillende samenstellingen. En dit allemaal onder begeleiding van livemuziek van het orkest.

De voorstelling bestaat uit twee delen. Het eerste deel 'Wie ook alweer?' gaat over dementie. Mirjam de Zeeuw, eigenaar van Balletschool Attitude: "De inspiratie hiervoor is ontstaan door een samenwerking met de Zorgcirkel. Wij hebben daar op een gesloten afdeling gedanst met bewoners, die lijden aan een vergevorderd stadium van dementie. Door de muziek en de dans gingen oude laatjes met geheugens open. Het was dankbaar om te zien wat dit bij mensen losmaakte." Het tweede deel is 'Oh ja... Pinokkio' en hiermee gaat het spektakel los. Het verhaal van Pinokkio wordt al dansend verteld met prachtige muziek van het orkest.

Alle leerlingen van de balletschool dansen mee in de voorstelling. Van jong tot oud in verschillende samenstellingen. Zij dansen op livemuziek van de 50 leden van het orkest Schagens Harmonie. De musici spelen ook een rol in het geheel. Voor de dansers is het een mooie ervaring met live muziek en ze leren echt te luisteren, het is een samenspel.

De voorstelling is te zien op zaterdagavond 25 juni om 19:30 uur en zondag 26 juni om 13:00 en 16:00 uur in TAQA Theater de Vest. Een kaartje kost € 15 en is te bestellen via theaterdevest.nl