ZIJDEWIND - Ook dit jaar werden de 21e ATB wedstrijden tijdens de Zijdewinderkermis weer georganiseerd.

Om 11.00 uur begon het wielerspektakel onder ideale weersomstandigheden, het parcours was nagenoeg hetzelfde met enkele kleine wijzigingen en wederom uitdagende obstakels. Het parcours was weer over de dijk langs de Ringvaart met bruggen over de vaart die de deelnemers meerdere keren moesten bedwingen. Ook de spectaculaire springschans over de Rotonde en over het zandstrand van natuurzwembad ’t Petje, maar ook door de Kermis tent waar eerder op de dag nog een Kerkdienst werd gehouden.

Om 10.00 uur stond de jeugd t/m 10 jaar al bij de Stolp van Camping De Rietkraag te popelen om zich in te schrijven voor hun race van ca. 15 minuten. Meer dan 50 deelnemers gingen ervan start een teken dat de jaarlijkse ATB wedstrijden niet meer weg te denken zijn bij dit jaarlijkse volksfeest in het pittoreske dorp Zijdewind.

De uitslag bij deze jeugdige deelnemerswaren bij de jongens nr.1 Pieter Westbroek, 2 Jente Vis en 3 Tijm Meskers, en bij de meiden nr.1 Rianne Damiaans, 2 Fenna Smit en 3 Lynn Kleijn.

Om 11.30 uur gingen de Dames vanaf 15 jaar, en de Funklasse van start over ca. 40 minuten met als winnaar bij de recreanten Lianne Burger, 2 Ilse Hoornsman en 3 Janneke de Wit.

De sterkste en nr.1 in de Funklasse was deze 21e editie Juan Bos, 2 Jard Blokdijk en 3 Freek Wenners

Om 12.30 uur kwamen de rijders van de Topklasse in actie over ca. 6o minuten nr.1 Erik Groen, 2 Bram Rood, 3 Perry Wit.

Bij de Nieuwelingen/Junioren over ca. 45 minuten nr.1 Coen Donker, 2 Eric Spoolder en 3 Wout Schuttert.

Hierna werd tussen de wedstrijden door de traditionele kinderoptocht over het ATB-parcours naar het Kermisterrein geleid. Om 14.00 uur werd het spektakel stuk afgesloten met de plaatselijke Heren vanaf 15 jaar over ca. 40 minuten winnaar Gijs Molenaar, 2 Dave de Groot en 3 Jeroen Danenberg De jongens jeugd van 13 en 14 jaar over ca. 25 min. nr.1 Stef Koning, 2 Quinten Hoogervorst, 3 Lars Wit, meisjes, nr.1 Britt Davidson, 2 Annika Spoolder 3 Maud Bakker Bij de jongens jeugd van 11 en 12 jaar over ca 20 min. nr.1 Arne Reenders, 2 Collin Westbroek, 3 Lukas Vries en bij de meisjes nr.1 Silje Bader, 2 Lisa Band, 3 Jado Wuurman Bij de Dames reden ze nog een duo estafette over ca. 40 min. nr.1 De plaatselijke favorieten Ayla & Joyce Mol, 2 Jeanet van Liere en Annemarie Limmen, 3 Jody Wit en Floor Kolkman uit Zijdewind.

De prijzen werden dit jaar overhandigd door de ronde-miss Kelly Moras.