WAARLAND - Tijdens Hemelvaartsdag stond Waarland weer in het teken van Cars 'n Bands, Stars & Stripes. Het jaarlijkse festival werd inmiddels voor de negende keer georganiseerd en trok net als voorgaande jaren weer duizenden bezoekers naar het dorp.

Naast de vele toeschouwers was vooral het aangezicht van de vele Amerikaanse bolides uiteraard weer de grote trekpleister tijdens het evenement. Vanaf de klok van 12.00 uur was het op het terrein aan de Leiakker een komen en gaan van Cadillac's, Chevy's, Buick's, Ford's, Oldsmobile's en veel meer grote bakken en snelheidsduivels. Sommigen speciaal voor de gelegenheid glimmend opgepoetst, anderen met de motorkap open om het vermogen te tonen aan de toeschouwers.

Naast de "Cars" waren er ook de "Bands" en dit gebeurde even verderop op het terrein waar men zich kon vermaken met de oorspronkelijke Amerikaanse sounds van diverse rock'n roll bands of bij het kleinere akoestische podium. Het moet wel gezegd worden dat de muziek nog steeds wel iets teveel gericht is op met name de rock'n roll/rockabilly periode uit de jaren '50 en een groot deel van het publiek kleedde zich daar ook naar met petticoats en vetkuiven. De rock'n roll danswedstrijd bleek dan ook weer een gouden greep.

Toch is het jammer dat men niet teveel stil staat bij andere grootheden in de Amerikaanse muziekgeschiedenis want waar er vooral tussen de optredens vele rock'n roll songs te horen zijn zou iets meer country, Johnny Cash, Waylon Jennings en Hank Williams zijn immers ook "American Legends" en ook de Amerikaanse bluesrock uit de jaren '60 en '70 niet misstaan.

Toch had een ieder het naar zijn zin en volgde men hun "American Dream" of dat nu in oude auto's of in de muziek van weleer was. Verder had de organisatie ook weer goed ingespeeld op de jongste jeugd met diverse mogelijkheden om te spelen zoals de zandbak en het reuzenrad. Aangezien het weer ook nog eens meezat kon men dan ook tevreden terug kijken en uitzien naar de jubileumeditie van 2020.