SCHAGEN - De Alkmaarse Big Band kent een historie van meer dan 50 jaar. In 1964 werd de band opgericht als het Alkmaars Dansorkest dat een universeel repertoire bracht. Daarna werd echter de weg naar het Jazz-genre ingeslagen.

In de eerste periode van het bestaan werden vooral instrumentale nummers gespeeld. Zo’n twintig jaar geleden deed ook de zang haar intrede en heeft zich sindsdien een vaste plek in het repertoire verworven.

De band heeft zich, als amateurorkest, inmiddels ontpopt als een ware kweekvijver voor talent. Muzikaal leider van de band is Erik Blok, een man die zijn sporen in de Alkmaarse jazz scene al gedurende lange tijd ruimschoots heeft verdiend. Onder zijn leiding wordt gespeeld met gevoel voor traditie. Uitgaande van de klassieke Bigband jazz uit de tijd van Count Basie, zoekt de band naar originaliteit binnen die traditie.

Mede daardoor komen nu ook swing, funk, opzwepende latin groove en prachtige, intieme ballades voorbij. De Alkmaarse Big Band speelt een uitdagend repertoire dat verder gaat dan de standaard big band-stukken. Hierin worden ook eigen composities ten gehore gebracht. Zowel technisch als muzikaal worden risico’s daarbij niet gemeden.

www.alkmaarsebigband.nl

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.