TUITJENHORN - Zondag 6 november a.s. vindt in Tuitjenhorn de 13e editie van het populaire Ahoj Muziekfestival plaats. Tijdens dit tweejaarlijkse evenement, door corona voor het laatst georganiseerd in 2018, kan jong en oud in Dorpshuis Ahoj terecht voor maar liefst 16 verschillende optredens van zowel beginnende als ervaren muzikanten. Ditmaal hebben o.a. Smartlappenkoor Kalverdijk, Heffe Breek Bent, singer-songwriterduo Joep en Merel Broersen (beter bekend als de Tuitjenhornse Suzan & Freek), rockbands Bull Harry en Godzilla, countryband M.A.F. én als klap op de vuurpijl toptalent DJ Bo toegezegd het podium te zullen beklimmen. Het evenement is niet alleen meer dan een bezoek waard voor de regionale muziekliefhebber, maar biedt ook muzikaal talent uit Tuitjenhorn de ultieme gelegenheid om kostbare podiumervaring op te doen.

Opening door Smartlappenkoor Kalverdijk Het Ahoj Muziekfestival wordt dit jaar om 13:00 uur geopend door het Kalverdijker Smartlappenkoor. Deze graag geziene formatie bestaat uit ruim 20 enthousiaste personen die maandelijks bij elkaar komen om gezellig te zingen. Zij worden begeleid door diverse vakkundige muzikanten op o.a. de banjo, accordeon en trekzak. Voor de oudere bezoekers zijn er op dat moment zitplaatsen beschikbaar.

Uniek karakter dankzij familie-optredens
Illustratief voor het unieke karakter van het muziekfestival vormt een groot aantal familie-optredens. Zo treedt onder meer Sam & The Boys op, een groep rondom zanger en gitarist Sam Spaansen, die al 65(!) jaar te zien is op podia in Tuitjenhorn en omgeving. Hij speelt samen met zijn zoon Gerrie en kleinzoons Koen en Luuk nummers van o.a. The Shadows, Elvis Presley en Chet Atkins. Ook gelegenheidsformatie Band of Brothers kent volledig dezelfde bloedlijn. Optredens die ongetwijfeld op grote publieke belangstelling kunnen rekenen.

Gevoelige muzikale noot
Ook liefhebbers van een gevoelige muzikale noot komen volop aan hun trekken. Juliën Kooij, muzikale duizendpoot uit Tuitjenhorn en inmiddels werkzaam voor 3FM, treedt op met soulmate Jonne van der Hoek. Hun set bevat een paar prachtige classics, moderne hits en eigen nummers in een uniek jasje. Geïnspireerd door het singer-songwriterduo Suzan & Freek debuteren ook Joep en Merel Broersen – met piano – op het podium. Zelfs het iconische live-optreden ‘Where the light is’ van legende John Mayer passeert dankzij de driekoppige formatie Tim, Wieger en Gijs de revue.

Knallende afsluiter met sets van Godzilla en DJ Bo
De 13e editie van het Ahoj Muziekfestival wordt afgesloten met een ruig optreden van Godzilla, een garantie voor ongebreidelde, stampende rock zonder poespas. Klassiekers van o.a. Foo Fighters, Metallica en Nirvana zullen de aanwezige bezoekers nog eenmaal flink wakker schudden. Zij wisselen twee sets van dampend gitaargeweld af met evenveel optredens van DJ Bo, inmiddels toch wel de ongekroonde kroonprins van het regionale DJ-gilde. Kortom, voor iedere muzieksmaak is er tijdens het muziekfestival talent op voorraad.

Ahoj Muziekfestival Tuitjenhorn Zondag 6 november in Dorpshuis Ahoj (Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn), aanvang 13:00 uur. Entree € 2,50 (aan de deur). Meer info: https://www.facebook.com/AhojFestivalTuitjenhorn/