ZEIST - Afgelopen woensdagochtend vond in Zeist de loting plaats voor het KNVB districtsbekertoernooi. AFC Ajax aanvaller Justin Kluivert mocht de loting verrichten en de clubs aan elkaar koppelen. Het leverde vele mooie wedstrijden op. Voor de ploegen uit regio Schagen wachten interessante wedstrijden.

Het mooiste en direct ook zwaarste affiche is voor Hollandia T. De ploeg uit Tuitjenhorn neemt het in de eerste ronde op tegen eersteklasser FC Uitgeest. "De loting is mooi. Een thuiswedstrijd tegen een hele sterke tegenstander" aldus coach Ronald de Rooij die reageerde op de loting. Dat FC Uitgeest twee klassen hoger speelt maakt het een moeilijke opgave, maar ook interessant, zo geeft de oefenmeester aan: "Daar kunnen we alleen maar van leren en ons voordeel mee doen in de competitie" besluit de Rooij. Hollandia T kent met twee overwinningen uit twee wedstrijden een droomstart als promovendus.

Monnickendam - Kleine Sluis
Voor de zondag tak van SV Kleine Sluis wacht een uitwedstrijd tegen Monnickendam, dat in de zaterdag tweede klasse uitkomt. Monnickendam promoveerde vorig seizoen Zelf heeft de ploeg uit Anna Paulowna een teleurstellende start van het seizoen. Na twee wedstrijden staat de ploeg met nul punten onderaan in de derde klasse.

Hieronder een overzicht van de loting voor de teams uit regio Schagen.

woensdag 25 oktober
20.00 uur Monnickendam - Kleine Sluis SV
20.00 uur Winkel - Reiger Boys

Donderdag 26 oktober
20.00 uur Hollandia T - FC Uitgeest