SCHAGEN - Een voor de neutrale toeschouwer heerlijke zaalvoetbalderby tussen Scagha '66 en Zeemacht heeft een zege opgeleverd voor de gasten uit Den Helder.

De wedstrijd werd enerverend niet alleen door geweldig spel, maar eveneens door foute keuzes aan beide kanten en het scoreverloop. Zo nam de thuisploeg in de eerste helft twee keer een voorsprong en in beide gevallen was Robin Schouwvlieger de doelpuntenmaker. Net zo vaak kwamen de Heldenaren echter terug via eerst Melvin Damsma en vervolgens Adrie Petronia die de ruststand op 2-2 bepaalde.

In de tweede helft waarin beide ploegen zich voornamelijk irriteerden aan de scheidsrechters bleef de stand lang in evenwicht. De thuisploeg bleef echter te vaak verkeerde keuzes maken in het veld en daar profiteerde Zeemacht in de slotfase van. David Ambriola bracht Zeemacht voor het eerst op voorsprong en toen even later een verre uitgooi van keeper Sander Rietveld onderweg nog werd aangeraakt en in het doel belandde was het duel definitief beslist: 2-4.