REGIO – De zaterdagteams van SRC en Kleine Sluis wisten beiden met 4-2 te winnen. De derby tussen Kleine Sluis en ZAP eindigde in 0-2 voor de bezoekers.

Kleine Sluis – ZAP 0-2
ZAP kende op bezoek bij Kleine Sluis een vliegende start. Binnen vijftien minuten ging het al met 0-2 aan de leiding dankzij twee doelpunten van Marvin La Croes. ‘In het tweede gedeelte van de eerste helft zette Kleine Sluis wat aan maar doelman Mats Dekker klaarde het allemaal.’ zei Sem Wokke na afloop. 'We gaven het in het eerste kwartier weg door twee individuele fouten, zo wil je een wedstrijd niet beginnen’, zei Kleine Sluis coach Remy Zoer.

‘In de tweede helft verwachtte ik een aanvallend Kleine Sluis maar dat viel mee. We hadden de zaakjes op orde’, vervolgde de coach van de ploeg uit Breezand. ZAP kreeg ook kansen maar gescoord werd er niet meer. De vreugde uitbarsting na afloop was groot. Wokke: ‘Voorlopig hebben we een eerste plaats.’

‘Na de eerste vijftien minuten was het gelijkwaardig, maar de bal wilde er niet in. Daar hebben we nu mee te maken en dat is even lastig.’ Over de sfeer was Zoer zeker te spreken. ‘Het was een prachtige ambiance. Ik denk dat er duizend man langs de kant stond met vuurwerk, een hele gezellige avond’, vervolgde de coach. ‘Het zou daarom mooi zijn als we ook volgend seizoen allebei in dezelfde klasse speelt, en het liefste in de tweede klasse.’

SRC – Fortuna Wormerveer 4-2
Dankzij drie doelpunten van Mats Vijzelaar en een treffer van Eric Roskam won SRC met 4-2 van Fortuna Wormerveer. De bezoekers kregen al snel rood doordat er een speler het veld verliet zonder dat aan te vragen waardoor hij een gele kaart ontving. Doordat hij wat riep naar de leidsman ontving hij ook rood. ‘Toen kwamen we 1-0, maar door een foutje van onszelf werd het 1-1’, zei Kay Korevaar. In het tweede bedrijf liep de ploeg uit Schagen uit naar 3-1, waarna beide teams nog een keer scoorden. ‘Het was een terechte zege. Hier viel er niets op af te dingen.’

AFC’34 – Kleine Sluis 2-4
Een gehavend Kleine Sluis boekte op bezoek bij AFC’34 een knappe 2-4 overwinning. ‘We hebben keihard gewerkt met zijn allen’, zei Reinier Wagner na afloop. ‘We hadden een invalkeeper van de veteranen, drie A2 spelers die na negentig minuten eigen wedstrijd ook bij ons nog flink gespeeld hebben. Daarnaast heeft Mario (mijn leider en speler van de veteranen) nog vijfentwintig minuten gespeeld.’ vervolgde de coach.

Na doelpunten van Levi Hoep en Jon Hiemstra ging de ploeg uit Anna Paulowna met een 0-2 voorsprong rusten. In de tweede helft troffen Hiemstra en Ruud Janson doel, waarna de Alkmaarse opponent nog tweemaal tot scoren kwam.