BERGEN - Zaterdag wordt voor de 8e opeenvolgende keer alweer door Bedspecial het NK Beddenrace in het mooie centrum van Bergen georganiseerd. Voorheen was jarenlang Warmenhuizen de plaats van handeling.

Met 17 bedjes is het een prachtig startveld, en ook met name voor veel lopers de laatste test voor de 2,5 uurs race van de Beddenrace Langedijk op zaterdag 25 augustus.
Het NK Beddenrace is slechts 50 minuten , maar de lopers zullen ongetwijfeld weer topsnelheden van 30 km per uur halen, met name in de bocht bij 't Zeepaardje zal de snelheid het hoogst zijn.

Met liefst 12 herenkoppels wordt het smullen geblazen, o.a. titelverdediger Erwin Boos en Maikel Sprenkeling nemen het op tegen de kampioen van Langedijk 2017 Tom Bruin en Koen de Waard.Andere topfavorieten zijn het nog jonge koppel Klaas Wit en Kay Oosterling (kampioen 2015). En uiteraard niet te vergeten Frank Biersteker met good old Hans van der Lee (beiden al heel veel gewonnen zowel in Langedijk als op het NK o.a. bij de heren en gemengde klasse.

Bij de dames is Tineke Ruijter een factor waar rekening mee zal moeten worden gehouden gezien haar ervaring en snelheid. Favorieten Imke Glas en Maaike Burger zullen alle zeilen moeten bijzetten.

Zorg dat je er bij bent als het spektakel los barst in het centrum van Bergen aanstaande zaterdag avond!
Prijsuitreiking bij Cafe De Oude Meester.

Kijk hier voor meer info