REGIO – Tweedeklasser ZAP boekte afgelopen zondagmiddag een overtuigende zege. Een klasse lager won VIOS W en speelden Winkel, Kleine Sluis en Hollandia T gelijk.

ZAP – West Frisia 4-0
Tegen West Frisia boekte ZAP de vierde zege van het seizoen. ‘We waren veel sterker, West Frisia heeft geen kans gehad. Het was een goede overwinning met goed veldspel’, zei Robin Schouwvlieger na afloop. ‘In balbezit en verlies stond het goed. De duels werden gewonnen.’

Namens ZAP nam Marvin La Croes de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Ook Bram Dekker kwam tweemaal tot scoren. Door de zege klom de ploeg uit Breezand naar de vijfde plek. ‘Van te voren hadden we verwacht dat het lastig zou worden, maar er vallen wat teams zwaar tegen. Ondanks dat moeten we fel blijven en dat begint volgende week met de derby tegen Den Helder.’

Winkel – Grasshoppers 2-2
Tegen Grasshoppers speelde Winkel gelijk. De eerste helft was voor ons. Twee discutabele afgekeurde goals weerhielden ons van een nog ruimere voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam Grasshoppers te snel met de aansluitingstreffer’, zei Martijn Gootjes. ‘Daarna dicteerden zij en kwamen wij er af en toe gevaarlijk uit. Op basis van kansen hadden wij absoluut drie punten verdiend’, vervolgde de coach. ‘Echter ben ik het meest gelukkig met de hartstocht en beleving waarmee wij vandaag hebben gespeeld. Als wij dit iedere week kunnen brengen, dan gaat ons dat nog een hoop plezier en punten opleveren, daar ben ik van overtuigd.’ Namens Winkel kwamen Jeroen Smit en Rick Fijnheer tot scoren.

Texel’94 – VIOS W 0-4
Op bezoek bij Texel’94 boekte VIOS W een 0-4 zege. Voor rust scoorde Ted Ooijevaar tweemaal, waarna Igor Popovic en Sem Dekker de score verder opvoerden naar 0-4. ‘Texel speelde met veel intensiteit, het is een jonge ploeg die veel goede dingen deden maar ook makkelijk kansen weg gaf’, aldus Maarten Blankendaal. Naast de vier doelpunten eindigde een inzet van Kay Broersen op de lat. ‘Na de 0-3 zijn we verder niet meer in de problemen gekomen.’

KGB – Kleine Sluis 2-2
Tegen KGB speelde Kleine Sluis gelijk. Via Geert Weel werd de score snel geopend, maar de ploeg uit Anna Paulowna kreeg een knullige treffer tegen. ‘Na vier grote kansen zonder goal van ons scoorde hun’, aldus Mitchell Jansen. Nadat de 2-1 trok Kleine Sluis de stand via Bart Weel gelijk. ‘We hadden de gehele wedstrijd het betere van het spel. Maar helaas maar een puntje.’

Hollandia T – Hugo Boys 0-0
In eigen huis deelde Hollandia T de punten met Hugo Boys. ‘In het eerste half uur hadden we zeker moeten scoren. Thomas Driesse ging alleen op de keeper af’, aldus Ronald de Rooij. ‘Die bal ging naast en een bal ging kwam op de binnenkant van de paal. Ook Jordy Bakkum kreeg nog een kans.’

Meerdere counters van de Heerhugowaarders werden goed gekeerd door Vienes Tijssen. Na rust was het gelijkwaardiger. ‘We hebben weinig weggegeven en zelf nog via Geert Wit een bal op de paal geschoten.’