REGIO – Tweedeklasser ZAP en derdeklassers Winkel en Hollandia T deden afgelopen zondag goede zaken. VIOS W speelde in een matige wedstrijd gelijk, terwijl de kampioen Kleine Sluis een punt meenam uit Hoogwoud.

ZAP – Assendelft 3-1
ZAP blijft met nog twee wedstrijden te gaan in de race voor een plek in de nacompetitie. De ploeg uit Breezand won afgelopen zondag van Assendelft en heeft FC Den Helder nog in het vizier.

‘We begonnen erg sterk’, zag de geblesseerde Nick Broersen. Het resulteerde razendsnel in de openingstreffer die door Mike Vink werd gemaakt. ‘Daarna hadden we het verder moeten uitbouwen.’

Na de pauze wist Assendelft de stand gelijk te trekken, waarna Marvin La Croes met rood moest inrukken. ‘Maar wespeelden nog beter’, vervolgde Broersen. Invaller Job Langelaan werd de gevierde man door ZAP eerst op een 2-1 voorsprong te brengen en vervolgens de eindstand op 3-1 te bepalen.

Winkel – KGB 5-1
‘Ik heb een uitstekend Winkel gezien. Dit was een dikverdiende overwinning die op basis van kansverhoudingen zelfs nog groter had kunnen uitvallen’, was Martijn Gootjes tevreden.

Rick Fijnheer was van grote waarde voor Winkel. Na 35 minuten had hij zijn hattrick voltooid. KGB deed eenmaal wat terug, maar via Chris Ursem en Jeroen Smit liep Winkel in het tweede bedrijf uit naar een riante 5-1 eindzege. Gootjes: ‘Als de jongens deze beleving en de echte wil om te winnen nog een paar weken kunnen volhouden, dan kunnen we het seizoen nog heel mooi afsluiten. Dat zou een fantastische prestatie zijn, als je goed naar alle omstandigheden van dit seizoen kijkt.’

VIOS W – VVW 0-0
Doelpunten bleven uit in het treffen tussen VIOS W en VVW. ‘Het was van beide kanten een zeer matige wedstrijd’, stelde Maarten Blankendaal. ‘Heel veel ballen werden onnodig ingeleverd.’

Voor rust creëerde VIOS W enkele grote kansen, terwijl de gasten uit Wervershoof eenmaal dreigend werden. Na rust veranderde er weinig aan het spel, net zoals aan de 0-0 tussenstand.

Grasshoppers – Kleine Sluis 2-2
Voor kampioen Kleine Sluis staat er in de laatste fase van het seizoen niets meer op het spel. Het enige wat de ploeg rest is het vervullen van de sportieve plicht. ‘Grashoppers speelde een goede wedstrijd. In de eerste helft waren wij toch wel de ploeg met de meeste kansen, al was het balbezit wel 50/50’, aldus Bart Weel. De gastheer kwam vooral met vechtlust bij het doel van Kleine Sluis en kregen daardoor in de tweede helft ook goede kansen.

Nadat Bart Weel de score had geopend wist Grasshoppers via Thomas Groot en Carlo Blank de score nog voor rust om te buigen. Joost Borst bezorgde Kleine Sluis uiteindelijk nog een punt. ‘Verder deden ze niet onder aan ons en was 2-2 een terechte uitslag.’

Hauwert’65 – Hollandia T 2-5
Onder moeilijke omstandigheden kwam Hollandia T tot een sterke prestatie. Op bezoek bij Hauwert’65 werd er op het B-veld een keurige 2-5 overwinning behaald. ‘Het veld was heel hobbelig en er was lang gras. Er was bijna niet goed op te voetballen’, aldus Ronald de Rooij.

Na de 0-1 van Koen Hollenberg kwam Hauwert’65 op gelijke hoogte, maar via Hollenberg (penalty) en Danny Burger liepen de gasten nog voor de pauze uit naar een 1-3 voorsprong. In het tweede bedrijf kwamen Jordy Bakkum en Stan Groenland nog tot scoren.