BREEZAND – ‘We waren honderdtachtig minuten verwijderd van de tweede klasse, nu zijn dat er nog maar negentig.’ zei Sem Wokke na afloop. ZAP deed middels een 3-2 overwinning op RKAV Volendam zeer goede zaken richting promotie naar de tweede klasse.

Volgende week kan ZAP zich verzekeren van de stap omhoog. Een overwinning bij Texel’94 volstaat om de tweede klasse te bereiken. De Breezanders hebben een week om zich op te laden voor dat duel. Afgelopen zondag rekende het namelijk na verlenging af met RKAV Volendam. Een rake kopbal van invaller Dyllan Kuiper bleek uiteindelijk de winnende treffer. ‘Ik ben heel trots op de ploeg. Ondanks die dreun hebben we ons toch opgericht.’ aldus Wokke.

Zondagsschot
De coach doelde op de 2-2 die in blessuretijd werd gemaakt door RKAV Volendam. Een zondagsschot van Martin Tol vloog vanaf 25 meter fraai in de bovenhoek waardoor beide teams zich mochten opmaken voor de verlenging. Dat de gelijkmaker zo laat viel was een behoorlijke tik voor ZAP dat lange tijd de betere was. ‘We hebben zestig minuten uitstekend voetbal gespeeld. Daarna maakten wij het veld groter en konden zij beter in de wedstrijd komen.’ vervolgde de coach.

Dominant
In het eerste uur bewees ZAP waarom het één van de kanshebbers is voor promotie naar de tweede klasse. Met Marvin La Croes, Malvin Robert en Fabian Raap beschikt het over sterke aanvallers die het de Volendammers aardig lastig wisten te maken, terwijl de achterhoede de aanvallen van de bezoekers telkens in de kiem smoorde.

Toch was het uiteindelijk een middenvelder die de gastheer op voorsprong bracht. Na een half uur strafte Joost Osinga rommelig verdedigen van Volendam af door de bal binnen te tikken. Uiteindelijk werd dat ook de ruststand omdat kansen voor Fabian Raap (kopballen) en Robin Schouwvlieger (schoten) geen doelpunten opleverde.

In eigen huis was ZAP de betere en wist de voorsprong na een minuut in de tweede helft te vergroten dankzij een alerte Robin Schouwvlieger. Nadat Marvin La Croes op de Volendamse doelman stuitte wist de middenvelder de 2-0 binnen te werken.

Spanning
De thuisploeg kon niet verder doordrukken tegen de nummer drie van de derde klasse B. Kansen voor La Croes en Osinga werden gekeerd door de keeper, waarna de bezoekers de spanning terugbrachten. Een voorzet van Rocco Plat werd bij de tweede paal tot doelpunt verwerkt door aanvoerder Martin Tol. Het was het begin van een slotoffensief van de plaatselijke RKAV waarna Tol in blessuretijd dus voor een verlenging zorgde. ‘Het was een dreun en het is erg knap dat we ons zo terug knokte.’

In de extra dertig minuten besliste Dyllan Kuiper dus het duel. De achttienjarige invaller kopte op aangeven van Fabian Raap bij de tweede paal binnen. ‘We hebben het gehaald.’ besloot een tevreden Wokke. Met zijn ploeg gaat hij volgende week op bezoek bij Texel’94. De ploeg is nog één overwinning verwijderd van een terugkeer naar de tweede klasse. Nog negentig minuten te gaan.

ZAP – RKAV Volendam 3-2 (na verlenging)
32. 1-0 Joost Osinga
47. 2-0 Robin Schouwvlieger
76. 2-1 Martin Tol
90+3. 2-2 Martin Tol
104. 3-2 Dyllan Kuiper

ZAP: Dekker. Pater (Krijger/92), Mulder, Van der Meer, Groot. La Croes, Osinga, Schouwvlieger (Wardenaar/80), Broersen, Raap. Robert (Kuiper/85).

RKAV Volendam: Van Santen. Mooyer, Bond, M. Koning (Kras/38), D. Koning. G. Koning, J. Visscher (Heuyerjans/61), Tol. Dooyeweerd (K. Visscher/61), Bont, Plat.