REGIO – ZAP, Kleine Sluis en VIOS W hielden afgelopen zondagmiddag een punt over aan hun competitiewedstrijd. Hollandia T won, terwijl Winkel een nederlaag leed.

Assendelft – ZAP 1-1
Op bezoek bij Assendelft speelde ZAP met 1-1 gelijk. In het eerste half uur speelde de ploeg uit Breezand onder zijn kunnen. Hieruit kwam Assendelft uit een vrije trap die via de kluts erin ging op voorsprong. ‘Daarna werden we wakker en begonnen we goed te voetballen’, zei Nick Broersen. Uit een corner van Freek Vrenegoor scoorde Nick Molenaar met het hoofd. ‘Na rust speelden we veel en veel beter. In de zestigste minuut scoorde Freek (Vrenegoor, red.) en volgens zijn tegenstander en Freek zelf was dit een terechte goal. Maar hij werd helaas afgekeurd.’

Hierna kreeg ZAP nog enkele mogelijkheden, maar het lukte de ploeg niet om tot scoren te komen. Uit een counter kwam Assendelft nog tot een kans, maar door een uitstekende keepende Devlin van den Bosch werd deze kans ook onschadelijk gemaakt.

Kleine Sluis – Grasshoppers 0-0
In eigen huis kwam Kleine Sluis tegen Grasshoppers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. ‘Het was een typische 0-0 wedstrijd’, zei Mitchell Jansen. Beide ploegen kregen weinig kansen. ‘Wij waren in de eerste helft beter, zij in de tweede helft. Het was een terechte eindstand.’

Na negen wedstrijden staat Kleine Sluis op de vijfde plaats in de Derde Klasse A.

VVW – VIOS W 3-3
Op bezoek bij nummer drie VVW speelde VIOS W met 3-3 gelijk. Al binnen een minuut kwam de ploeg van trainer/coach Ivo Rohling door een eigen doelpunt aan de leiding. ‘Toen kwamen ze binnen tien minuten op 2-1’, zag Maarten Blankendaal. Via Lasse Botman viel nog voor rust de gelijkmaker.

‘Verder waren er aan beide kanten veel kansen en was het een mooie open wedstrijd met twee ploegen die probeerden te voetballen’, vervolgde Blankendaal. VVW kwam uit een counter op 3-2 en Ted Ooijevaar maakte drie minuten voor tijd de 3-3. ‘En dat was terecht.’

Hollandia T – Hauwert’65 4-1
In eigen huis won Hollandia T met 4-1 van Hauwert’65. ‘Wij waren voetballend beter en kwamen terecht op een 2-0 voorsprong’, zei Danny Burger. Het was Stan Groenland die de score opende, waarna Thomas Driesse de score verdubbelde.

Aan het begin van de tweede helft kwam Hauwert’65 via een eigen doelpunt van Aik Ligthart terug tot 2-1. ‘Daarna pakten we het weer op en maakten we er twee’, vervolgde Burger. Opnieuw waren Groenland en Driesse trefzeker. ‘Het hadden er meer kunnen zijn, het was een terechte overwinning.’

KGB – Winkel 2-0
‘Ik hoop dat mijn jongens beseffen dat we drie punten cadeau hebben gedaan aan KGB’, zei Martijn Gootjes na de met 2-0 verloren wedstrijd. ‘Ik heb een team aan het werk gezien dat alles in de strijd gooide om resultaat te behalen. Helaas ging daar wel een zwak begin aan vooraf met twee communicatie fouten.’

Hierdoor keek Winkel binnen het kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Ons spel werd mede daardoor iets te gehaast en ondanks vele mogelijkheden kwamen we de slechte start niet meer te boven’, vervolgde de oefenmeester. ‘Het is een goede les voor ons dat we negentig minuten lang moeten opbrengen wat we driekwart van de wedstrijd wel heel goed hebben gedaan.’