BREEZAND In aanloop naar het allesbeslissende tweeluik met Foreholte werd op de sociale media van handbalvereniging ZAP al vol vertrouwen gesproken over het duel tegen de Eredivisionist uit Voorhout. Na de heenwedstrijd van afgelopen zondag is promotie echter ver weg, 25-31.

Aan de ambiance lag het zeker niet in de Zwaluwvluchthal. Speciaal voor deze wedstrijd werden er door ZAP extra tribunes geplaatst waardoor de capaciteit werd verhoogd. De heenwedstrijd tegen Foreholte werd bekeken door zo’n 450 toeschouwers, waarvan minimaal honderd de bezoekers aanmoedigde. Met trommels, toeters en een paars gekleurde fanfare was het de gehele middag een sfeervolle bedoening.

Halverwege leek het al een lastige opgave te worden voor ZAP om de eerste wedstrijd tegen Foreholte winnend af te sluiten. De ploeg keek immers tegen een 9-17 achterstand aan. “Dat heeft alles te maken met de zenuwen. De meiden waren angstig en het ontbrak ze aan flair. We hebben van onszelf verloren”, zei Arthur Langedijk na afloop. De coach was ondanks de teleurstellende uitslag strijdbaar. “Het is nog niet gespeeld.” stelde Langedijk.

Vliegende start
Toch zag het er in de beginfase niet naar uit dat ZAP halverwege op een grote achterstand zou staan. Na vijf minuten ging de Polderse handbalploeg met 3-0 aan de leiding. Die ‘vliegende start’ werd echter teniet gedaan door Foreholte dat vier minuten later de voorsprong te pakken had. Het was voor coach Langedijk reden om keepster Janneke van Rijswijk, die tegen de ploeg uit Voorhout haar laatste thuiswedstrijd speelde, naar de kant te halen en met zeven speelsters aan te vallen. Veel succes leverde het echter niet op voor de Polderse handbalsters aangezien het slechts één keer tot scoren kwam, terwijl de bezoekers viermaal doel troffen.

Sterker
De zenuwen die de ploeg voor rust parten speelde waren na rust duidelijk minder. De handbalsters hadden de ‘flair’ weer terug en met name Riekie Singer verscheen veelvuldig voor het vijandige doel. Met zes doelpunten in het tweede bedrijf was de speelster opnieuw belangrijk. Datzelfde gold voor Maaike Dalmeijer die zes keer scoorde, en keepster Tessa Oele die een aantal belangrijke reddingen verrichte. Toch kon de aanhang van Foreholte na afloop het hardst juichen aangezien de zege naar de bezoekers ging, 25-31. Namens de uitploeg was keepster Mayra de Boer, de vriendin van ZAP coach Arthur Langedijk, driemaal trefzeker. Aan Langedijk en zijn ploeg de taak om komende zaterdag revanche te nemen en zo alsnog promotie af te dwingen.

Doelpunten ZAP: Riekie Singer (9), Maaike Dalmaijer (6), Kim Molenaar (4), Fenna Kloosterman (4), Dille Alkemade (1), Jaimy van Nuland (1)