BREEZAND – Jeugdinternational Zoë Bron maakt de overstap van het Amsterdamse VOC naar ZAP. Bij de eerstedivisionist betekent de komst van de doelvrouw dat de keepsters positie weer goed is bezet.

De van VOC afkomstige keepster moest voor haar studie aan de Koninklijke Militaire Academie verhuizen naar Den Helder. Ze vond in ZAP een club welke qua kwaliteit en ambitie maar ook reistijd bij haar past. Op deze wijze kan ze haar studie optimaal combineren met haar passie. ‘Zo hoog mogelijk spelen en ‘zo goed mogelijk worden’ zijn de ambities van Zoë, welke naadloos passen op het groei-, en ontwikkelingsbeleid van ZAP.

Bron is afkomstig uit Almere waar ze bij Havas haar handbal carrière is gestart. De afgelopen drie jaar kwam ze uit voor VOC en heeft vanuit die club de weg gevonden naar Oranje onder 18 beach. Met dit team verdedigt ze van 29 juni tot en met 1 juli de eer van Nederland op het EK in Montenegro waar getracht wordt de succesvolle reeks van EK goud en zilver op het WK in 2017 te continueren. Na terugkomst van het toernooi wacht ZAP, alwaar Zoë een aantal voor haar bekende speelsters tegenkomt, zowel uit de zaalcompetitie als het Beachhandball.