REGIO – In de tweede klasse van het zondagvoetbal werkte ZAP op bezoek bij Beemster aan het doelsaldo. Een klasse lager wisten Hollandia T en Kleine Sluis te winnen, terwijl VIOS W een ruime voorsprong uit handen gaf.

Beemster – ZAP 0-6
‘We waren gewoon veel sterker dan de tegenstander’, was de simpele uitleg van Nick Broersen. ZAP kende weinig problemen in de uitwedstrijd tegen Beemster. Die ook ruim werd gewonnen. ‘Het is lekker dat we deze wedstrijd hebben gewonnen na een tegenvallend resultaat en een matige pot van vorige week’, vervolgde Broersen.

De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Zo leek ZAP halverwege al zeker te zijn van de zege. Nadat Niels Spaans de score had geopend zorgden Mike Vink en Edo Krijger voor een 0-3 ruststand. In het tweede bedrijf liep de ploeg van trainer/coach Hans de Koning via Bram Dekker, Robin Schouwvlieger en opnieuw Dekker uit naar 0-6.

VVW – Hollandia T 2-4
Ook Hollandia T zal comfortabel hebben gezeten in de kleedkamer. Door doelpunten van Geert Wit en Jordi Bakkum (2x) ging de ploeg van trainer/coach Ronald de Rooij halverwege met 0-3 aan de leiding. Na de pauze kreeg het mogelijkheden om de score uit te breiden. ‘We hadden vier à vijf honderd procent kansen, maar die gingen er niet in’, aldus Danny Burger.

Tien minuten voor tijd kwam VVW terug tot 1-3 en met een rake penalty wist het de spanning helemaal terug te brengen. Nadat Ike Ligthart wegens een vermeende handsbal rood kreeg besliste invaller Mike van Brederode het duel in het voordeel van Hollandia T, 2-4.

Kleine Sluis – VVS’46 2-1
In Anna Paulowna lieten Kleine Sluis en VVS’46 voor rust weinig zien. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. ‘Er waren weinig kansen en dus ook maar één doelpunt’, zei Bart Weel. Een voorzet van Jeroen Woutering werd in tegengestelde richting ingekopt door Dion Kwast, één van de twee spelers uit de A-jeugd die met het eerste elftal mochten meedoen. ‘Het is leuk om te zien dat de nieuwe lichting staat te wachten.’

Na rust besloot VVS’46 druk te zetten en kreeg het ook mogelijkheden. Door een fout op het middenveld kwam de bal in het strafschopgebied van Kleine Sluis. ‘Ik wilde de speler een schouderduw geven maar drukte hem in de rug waardoor zij een penalty kregen’, aldus Weel. Deze werd benut. Nadat de gastheer nog tweemaal de paal raakte zorgde Jeroen Woutering van dichtbij voor de winnende 2-1. ‘Verdiend was het wel, maar we maakten het ons weer onnodig moeilijk.’

De Blokkers – Winkel 3-2
‘Het was een prima wedstrijd van ons waarbij we De Blokkers enorm in het zadel hebben geholpen door de eerste twee goals cadeau te doen’, aldus coach Martijn Gootjes. Tussen de twee tegendoelpunten scoorde Jeroen Smit. Na rust deed Winkel er alles aan om een resultaat te halen. ‘Waar we misschien wel recht op hadden.’

Na de 3-1 maakte Rick Fijnheer de aansluitingstreffer. Verder kwam de ploeg echter niet. ‘Volgende week hebben we weer een nieuwe kans.’

VIOS W – Hauwert’65 3-3
VIOS W zag tegen Hauwert’65 in het laatste half uur een 3-0 voorsprong in rook opgaan. ‘Het is zuur dat ze terugkomen. De ene keer lukte het opportunistische spel wel en dat was vandaag het geval’, zei Ivo Rohling. Voor rust was de ploeg uit Warmenhuizen via Maarten Blankendaal op 1-0 gekomen. ‘We waren 35 minuten de betere partij, maar toch waren er tien minuten dat zij in hun spel kwamen.’

Via Dennis van Duin (penalty) en Ted Ooijevaar liep VIOS W uit naar 3-0. ‘Dan zit je er positief in’, beaamde Rohling. Hauwert’65 gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Na de 3-1 wist het uit een penalty de 3-2 te maken. Laks uitverdedigen van de thuisploeg betekende ook nog de gelijkmaker. ‘ Het is niet leuk, maar ze doen het niet bewust. Zulke wedstrijden zitten er tussen.’