ALKMAAR/KOLHORN – ZAP als Winkel kenden een sterke start van het bekerseizoen. In de poulefase was vooral de prestatie van de Breezanders een knappe aangezien zij het opnamen tegen een andere tweedeklasser.

Jong Holland – ZAP 0-6
In Alkmaar begon ZAP, dit seizoen onder leiding van coach Hans de Koning, een ijzersterke start. Tegen Jong Holland, vorig jaar subtopper in de zaterdag Tweede Klasse A, werd een eclatante 0-6 overwinning geboekt.

Al na een kwartier ging ZAP met 0-2 aan de leiding, terwijl enkele minuten later ook de 0-3 werd gemaakt. In het tweede bedrijf wist de Polderse formatie via tweemaal Robin Schouwvlieger en eenmaal Job Langelaan de stand naar 0-6 te tillen.

Kaagvogels – Winkel 1-9
In Kolhorn slaagde de kersverse derdeklasser Winkel er in om met grote cijfers te winnen van vijfdeklasser Kaagvogels. Voor rust troffen Rick Fijnheer (2x), Jip Bonnes en Jeffrey Bijvoet doel, terwijl Fijnheer ook na rust tot scoren kwam. Jim Berndt bleek in het tweede bedrijf de grote man door viermaal te scoren. Youri Wegman: ‘Kaagvogels hield redelijk goed stand in het begin. Uiteindelijk was het wel een simpele zege.’