REGIO – Op bezoek bij Virto/Quintus ging eerstedivisionist ZAP onderuit. In Akersloot behaalde Geel Zwart een overwinning. Ook eersteklasser Hollandia T wist te winnen.

Virto/Quintus (2) – ZAP 32-28
Doordat de nacompetitie al zeker is staat er in de resterende competitiewedstrijden weinig meer op het spel. Toch zal ZAP op iets anders hebben gehoopt dan de 32-28 nederlaag die het leed op bezoek bij Virto/Quintus. Door dit resultaat is koploper ACMAA/DSVD officieel kampioen van de eerste klasse. Het doel voor de komende weken ligt dus niet puur op het resultaat. ,,We gebruiken de laatste competitiewedstrijden om ons heel te houden en op wat dingen te oefenen” aldus coach Arthur Langedijk.

Het duel met Virto/Quintus ging dus verloren. ,,Aanvallend deden we het redelijk goed. De dekking en samenwerking met de keepster ging echter niet zo goed. In de eerste tien minuten na rust miste we teveel kansen en was het eigenlijk al gelopen”.

Meervogels´60 – Geel Zwart 29-34
Afgelopen zaterdagavond boekte Geel Zwart, dat vorig weekend de koppositie kwijtraakte, een 25-29 overwinning op Meervogels’60. ,,We hadden een goede start” zei John Zeeuw. Het resulteerde in een 1-5 voorsprong. ,,Door slordigheden en onoplettendheid kon Meervogels terugkomen, 5-5” vervolgde de coach.

Hierna volgde een gelijk opgaande strijd tot de rust, 15-16. ,,Hierin besproken we wat we wel en zeker niet moesten doen” aldus Zeeuw. Na een stroef begin van de tweede helft kon bij 21-22 eindelijk een gaatje geslagen worden waardoor Geel Zwart uit liep naar 25-29. ,,Dit verschil bleef er tot het einde, 29-34. ,,We hebben twee punten maar het verschil in doelsaldo had groter kunnen zijn” vond Zeeuw. ,,We hebben wel drie blessures opgelopen en aankomende dagen moeten we kijken wat hier schade van is”.

Schagen – Hollandia T 15-27
Op bezoek bij hekkensluiter Schagen behaalde Hollandia T een 15-27 overwinning. De ploeg uit Tuitjenhorn heeft gezien de ranglijst misschien weinig om voor te spelen. Toch is het aanstaande vertrek van coach Dion Ferdinandus een goede reden voor de handbalsters om het seizoen in de eerste klasse goed af te sluiten.

De huidige nummer vier sluit de competitie komende zondag af met een uitwedstrijd tegen Westfriezen.

De Blinkert – VZV (heren) 27-23
Enkele weken geleden werd er bij VZV heren 1 van coach gewisseld. Tot het gewenste resultaat heeft het vooralsnog niet geleid. Tegen het Haarlemse De Blinkert verloor de ploeg uit ‘t Veld met 27-23. ,,De eerste helft was slecht. Na rust waren we de betere” zei Rick de Vries na afloop. ,,Maar we konden geen vuist maken”.

In de hoofdklasse degradeert de onderste ploeg en is de nummer voorlaatst veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Met nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand van drie punten zal het een lastig karwei worden voor VZV.