REGIO – Na de behaalde promotie van vorig seizoen begon ZAP afgelopen zondag met succes in de Tweede Klasse. Tegen VV Schoten boekte het een zege. Ook VIOS W pakte in de eerste speelronde de volle buit. Kleine Sluis pakte een punt en Hollandia T ging onderuit.

ZAP – VV Schoten 3-2
Door een doelpunt van Robin Schouwvlieger ging ZAP halverwege met 1-0 aan de leiding tegen Schoten. ‘We moesten er meer maken’, vond Schouwvlieger. Ook werd er een onterecht doelpunt afgekeurd. ‘Na rust begonnen we slap.’ vervolgde de aanvoerder. De bezoekers wisten op gelijke hoogte te komen en zelfs een 1-2 voorsprong te pakken. In de slotfase trok de ploeg uit Breezand de zege alsnog naar zich toe. Marvin La Croes en Freek Vrenegoor zorgden voor de 3-2 zege. ‘We hebben terecht gewonnen.’

SEW – Hollandia T 3-1
In Nibbixwoud verloor Hollandia T met 3-1 van SEW. ‘We moesten wennen aan het kunstgras met die regen’, aldus Ronald de Rooij. In de negende minuut opende SEW via Travis Reuser de score. ‘Daarna pakten we het goed op en speelden goed.’

Dankzij Danny Burger kwam Hollandia T op gelijke hoogte. Daarna kwam er nog een hele grote kans voor Geert Wit. In de tweede helft was het duel gelijkwaardig. ‘De scheidsrechter keurde een zuivere buitenspel goal van hun goed, dat was zijn enige fout. Verder floot hij prima. Daarna hebben wij meer risico genomen maar weinig gecreëerd.’ aldus De Rooij. De buitenspelgoal kwam op naam van Mitch Rekveld. Zowel de 2-1 als de 3-1 (vrije trap) kwamen op naam van Mitch Rekveld.

VIOS W – VVS’46 5-1
‘Dit is een prachtige start van het seizoen. We speelden goed voetbal en toonden veel inzet. Het was een terechte overwinning.’ jubelde VIOS W coach Ivo Rohling na afloop. In eigen huis boekte de ploeg uit Warmenhuizen een 5-1 overwinning op promovendus VVS’46.

Na een benutte penalty van Dennis van Duin zorgde Sem Dekker voor de 2-0. Vlak voor rust wist de opponent uit Spanbroek de aansluitingstreffer te maken. ‘ Toen hadden zij in de eerste vijf minuten na rust het betere spel’, zag Rohling. Dankzij Sam Bruin, Igor Popovic en Kay Broersenliep VIOS W uit naar een 5-1 zege. ‘We hebben het netjes afgedwongen.’

De Blokkers – Kleine Sluis 1-1
Op bezoek bij De Blokkers speelde Kleine Sluis met 1-1 gelijk. Nadat Jeroen Woutering de score twintig minuten voor tijd uit het niets opende wist de thuisploeg tien minuten later de 1-1 te maken. ‘We waren aan elkaar gewaagd, in het laatste kwartier waren zij sterker.’ aldus coach Remy Zoer die de puntendeling terecht vond.