REGIO – Op bezoek bij Texel’94 heeft ZAP promotie naar de tweede klasse afgedwongen. De ploeg uit Breezand wist na verlenging te winnen waardoor het zich kan verheugen op het volgende seizoen. Dirkshorn slaagde er tegen Sporting Andijk in om zich te verzekeren van lijfsbehoud, terwijl Nieuwe Niedorp degradeerde.

Texel’94 – ZAP 1-2 (w.n.v.)
‘Als je na één seizoen meteen terugkeert in de tweede klasse dan is dat heel mooi en dan is het natuurlijk feest’, zei Sem Wokke na afloop. Bij Texel’94 werd ZAP gesteund door zo’n 150 toeschouwers. ‘We kenden een moeilijk eerste kwartier, daarna namen we het initiatief over en kregen we kansen om de score te openen.’ vervolgde de coach. Toch kon de gastheer een paar minuten voor rust vrij inkoppen waardoor de Polderse ploeg een beetje mopperig de kleedkamer op zocht.

Na rust kende ZAP weinig problemen en twintig minuten voor tijd kopte Fabian Raap de gelijkmaker binnen. ‘Toen waren we los’, vervolgde Wokke. Uiteindelijk was het Joost Osinga die in de verlenging voor de 1-2 zorgde. ‘Het was een prachtige aanval via Twan Groot, Fabian Raap en opnieuw Groot. Joost Osinga nam de bal vervolgens aan en schoot spijkerhard binnen. Het leverde een vreugde explosie op.’

Dirkshorn – Sporting Andijk 1-0
In eigen huis slaagde Dirkshorn er in om zich te verzekeren van een langer verblijf in de vierde klasse. Door de 1-0 zege zit het seizoen er op voor de ploeg van coach Jeffrey Androg.

De zege kwam op fraaie wijze tot stand. ‘Een schitterende goal’, zei Androg over de 1-0 die aan het einde van de eerste helft werd gemaakt door Wilco Gootjes. ‘In de tweede helft hadden we het ondanks een man meer moeilijk. We durfde niet meer te voetballen vanwege de spanning en kwamen een aantal keer goed weg.’

Uiteindelijk bleek de 1-0 van Gootjes voldoende voor de eindzege waardoor Dirkshorn zich kan richten op de zomerstop waarna het ook volgend seizoen uit zal komen in de vierde klasse.

Nieuwe Niedorp – SDOB 0-2
Nieuwe Niedorp slaagde er tegen SDOB uit de vierde klasse D niet in om zich te handhaven. De ploeg uit Broek in Waterland bleek met 0-2 te sterk tegen de Niedorpers die daardoor degradeerden naar de vijfde klasse.

Nieuwe Niedorp kent een moeilijk seizoen. De ploeg bivakkeerde het gehele seizoen in de onderste regionen van de vierde klasse. In de slotfase van de competitie besloot het afscheid te nemen van Mario Kuiper, maar een stap terug naar het laagste amateurniveau kon niet worden voorkomen.