REGIO – In de vierde klasse A heeft koploper Winkel niet weten te winnen van hekkensluiter Vesdo. In diezelfde klasse boekte VV Schagen een 6-1 overwinning op Dirkshorn.

Vrone – Hollandia T 3-1
Op bezoek bij Vrone verloor Hollandia T met 3-1. “Het was een terechte nederlaag”, moest Danny Burger toegeven. “Zij waren scherper en gingen beter om met de omstandigheden.”

Nadat Vrone op een 1-0 voorsprong was gekomen wist Hollandia T via Stan Groenland op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk incasseerde de ploeg toch een nederlaag. Burger: “Wij lieten voetballend niet zien wat we in onze mars hebben.”

ZAP – VIOS W 3-2
In Breezand leek ZAP tegen puntverlies aan te lopen. In de absolute slotfase scoorde Twan Groot echter de 3-2 waardoor de punten alsnog naar de thuisploeg gingen. “We hebben helaas geen punt weten mee te nemen. We mochten het nooit zo weg geven na de 0-2.” sprak Maarten Blankendaal na afloop.

Voor rust was VIOS W immers op een 0-2 voorsprong gekomen. Nadat er eerst een doelpunt werd afgekeurd wisten de bezoekers via Dennis van Duin en Sam Bruin een voorsprong te pakken. “Iedereen moest scherper spelen en meer voor elkaar over hebben”, zei Jild Wardenaar over het doel voor de tweede helft. Via Marvin La Croes en Malvin Robert trok ZAP de stand weer gelijk. Drie minuten voor tijd werd de overwinning dus toch gepakt door de Breezanders. Twan Groot schoot een vrije trap op de rand van de zestien vanaf rechts in de linker kruising.

Winkel – Vesdo 1-1
De strijd tussen de bovenste en de onderste van de vierde klasse A eindigde in een 1-1 gelijkspel.”Met man en macht verdedigde Vesdo met iedereen op de eigen helft en zij hebben daarmee dik verdiend een punt bij ons weggehaald.” zei Martijn Gootjes na afloop. “Wij waren vandaag niet creatief en efficiënt genoeg om met de vele mogelijkheden een doelpunt meer te maken dan hen.”

Lange tijd leek Vesdo zelfs de volle buit te pakken. Nadat het vlak na rust op 0-1 was gekomen via spits Ben Bronder kreeg het in de slotfase een strafschop tegen. Die werd benut door Rick Fijnheer. Vooraf zouden we hiervoor tekenen, maar achteraf balen we dat we slechts een punt hebben overgehouden aan dit duel”, aldus Michel van der Wardt. “Na de 1-1 kwamen we er nog een keer uit via de counter, maar we waren niet zorgvuldig genoeg. Dat komt misschien ook door de vermoeidheid, want de jongens hebben heel veel energie in deze wedstrijd gestoken.”

VV Schagen – Dirkshorn 6-1
In eigen huis won VV Schagen ruim van Dirkshorn. “Het duel verliep gemakkelijk voor ons. We kregen veel ruimte en tijd waardoor we er goed doorheen konden voetballen”, aldus Mike Julsing. “We creëerde over de hele wedstrijd veel kansen.” Zes van die kansen gingen er in. Met drie doelpunten beleefde Bjorn Stathi een productieve middag. Ook Julsing, Danny Reijne en Rik Schoen troffen doel. “Over het algemeen was het een gemakkelijke pot voor ons en een belangrijke overwinning.” vervolgde de speler van de thuisploeg.

Dirkshorn beleefde logischerwijs minder plezier aan het duel. “Na een aantal minuten ging mijn rechtsback er uit en even later gold datzelfde voor mijn spits”, zei Jeffrey Androg na afloop. “Op een gegeven moment raakte het geloof weg en uiteindelijk maakte Wouter Rentenaar de 6-1. Volgende week zijn we vrij en daarna kan ik weer beschikken over spelers van de A junioren.”

De Koog – SRC 2-3
Op bezoek bij de Koog boekte SRC een 2-3 overwinning. Nog voor rust herstelde de ploeg uit Schagen zich van de opgelopen 1-0 achterstand dankzij een doelpunt van Robbert-Jan Klein. Na rust wist diezelfde Klein de 1-2 te maken. Nadat Stef Elting doel trof tekende de Koog nog voor de aansluitingstreffer, maar SRC nam de punten mee naar Schagen.

Nieuwe Niedorp – Apollo’68 0-2
In de strijd voor lijfsbehoud heeft Nieuwe Niedorp in eigen huis met 0-2 verloren van Apollo’68. “Dit hadden we niet ingecalculeerd”, zei Mario Kuiper na afloop. “Ik vond de nederlaag over de hele wedstrijd gezien niet terecht. In de eerste helft was het gelijkwaardig.” Via een penalty en een vrije trap gingen de bezoekers uit Hensbroek echter met 0-2 voorsprong rusten. “Verder werd er niet zoveel gecreëerd.”

Na rust voetbalde Nieuwe Niedorp veel op de vijandige helft terwijl Apollo’68 vanuit de counter voetbalde. “Dan ontbreekt het net aan het laatste balletje in de zestien om tot scoren te komen. Maar ik kan die jongens niets verwijten want ze hebben stinkend hun best gedaan om iets over de streep te trekken”, vervolgde Kuiper. “We creëerden kansen, speelden naar voren en er was behoorlijk wat beleving. Helaas konden we onszelf niet goed belonen.”

KSV – VZV 3-2
Hekkensluiter VZV gin bij KSV met 3-2 onderuit. Al snel stond de ploeg uit ‘t Veld met tien man. Nadat KSV uit een slordigheidje op 1-0 was gekomen en Bart Steenman de gelijkmaker scoorde kreeg Jelle Bruin zijn tweede gele kaart. “De scheidsrechter floot heel wispelturig”, zei Duncan Muskiet die kaart voor Bruin onterecht vond.

Ook bij een 3-1 achterstand was de scheidsrechter moeilijk te volgen. Nadat hij eerder KSV speler Bart Velseboer met rood had weggestuurd liet hij Luke Burger twee keer een penalty overnemen. Die derde poging ging echter wel raak waardoor het duel in een 3-2 nederlaag eindigde.