BREEZAND – Ronald van de Kamp staat na de zomer aan het roer bij ZAP. De coach keert daarmee terug bij de club bij wie hij eerder al werkzaam was. In Breezand is Van de Kamp de opvolger van Arthur Langedijk.

In zijn eerste periode promoveerde Ronald van de Kamp met ZAP naar de Eerste Divisie. Een niveau waar de club nu ook nog op acteert. Inmiddels speelt de ploeg in de nacompetitie voor promotie. De eerste wedstrijd werd daarin bij Fortissimo met 20-28 gewonnen.

Met de komst van Van der Kamp gaat er voor ZAP een wens in vervulling dat er opnieuw een trainer is aangetrokken die zich niet alleen bezig houdt met het vlaggenschip, maar ook met de teams daaronder en de jeugd. Het beleid van de club, waarbij de ontwikkeling van eigen jeugd de primaire focus is, sluit naadloos aan bij de beleving van Van de Kamp, die gelooft in eigen ontwikkeling. De ambitie van ZAP is om op termijn de stap naar het hoogste niveau te kunnen maken. Daarvoor moet je al een stabiele factor in de top van de eerste divisie zijn en dat laat ZAP al drie jaar zien.

Ronald van de Kamp heeft een lange handbalhistorie met als trainer/coach prachtige ervaring op eredivisieniveau met Fortissimo en SEW, maar ook als bondscoach van Jong Oranje. Met zijn ervaring, het overbrengen hiervan op niet alleen de selectie maar ook de jeugd en het trainers korps, ziet ZAP de hernieuwde samenwerking met genoegen tegemoet.