BREEZAND – In het begin van het seizoen ging ZAP nog onderuit bij Hercules. Afgelopen zaterdagavond bewees de handbalploeg uit Breezand dat het in de tussentijd grote stappen heeft gezet. Met als grootste bewijs de zege die het ditmaal boekte tegen Hercules, 32-15.

Naast het halen van punten was het doelsaldo ook een punt waar ZAP zich op richt. Dat kan in de strijd om een plek bij de eerste zes belangrijk zijn. Tegen Hercules zorgde de ploeg er voor dat het doelsaldo weer in de zwarte cijfers kwam. Belangrijker nog is de progressie die het boekt. ‘De mate van progressie die we hebben geboekt, we zijn echt veel beter geworden en dat zie je ook in de uitslag’, stelde Arthur Langedijk. ‘We speelden goed, keepsters Tessa Oele en Zoë Bron hebben sterk gekeept, de dekking stond goed en we speelden op tempo.’

Het resulteerde in een ruime zege. Halverwege had ZAP met 15-7 al een riante voorsprong te pakken. Een eerste helft waarin met name in de eerste twintig minuten alles lukte. Met als resultaat een geweldig staaltje handbal. ‘Het werd op een gegeven moment een beetje saai. In de rust heb ik gezegd dat we ook de tweede helft moesten winnen’, vervolgde de coach. De handbalsters gaven hier gehoor aan en begonnen de tweede helft sterk door zes doelpunten achter elkaar te scoren. Hierna volgde een mindere fase, maar in de laatste tien minuten gaf het vol gas en zette zo een 32-17 eindstand op het scorebord.

Langedijk: ‘Uit hebben we met drie doelpunten verschil verloren en als je zoveel progressie boekt en nu met zeventien doelpunten verschil wint dan kan je alleen maar tevreden zijn. Zoals we nu spelen kunnen we van iedereen winnen.’

Fotografie: ZAP/Simon Leijenaar