BREEZAND – Met nog vier wedstrijden voor de boeg blijft ZAP in de race voor een plek in de nacompetitie. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Daarnaast werkte de handbalsters uit Breezand tegen het Limburgse BFC aan het doelsaldo, 32-22.

Halverwege ging ZAP met 18-14 aan de leiding. ‘18 voor is prima, 14 tegen is teveel’, zei Arthur Langedijk. ‘Dat had te maken met de keepsters die niet goed presteerden.’ Kim Molenaar was daarentegen wel op dreef. De talentvolle speelster schoot met scherp en van haar kansen werd er slechts één gemist.

IJshockey wissel
Na rust besloot Arthur Langedijk te gaan experimenteren. ‘We begonnen met de basis en toen liepen we uit. Dertien minuten voor tijd deed ik een ijshockey wissel’, aldus de coach. Alle speelsters gingen er uit en maakten plaats voor de wisselspeelsters. ‘Zij hebben zeven minuten gespeeld en niks gescoord, maar kregen er wel drie tegen. Het experiment ijshockey wissel beviel niet goed.’

In de resterende tijd ging ZAP weer terug naar de basis en liep het uit naar een 32-22 zege. Nadat het zelf de punten had veiliggesteld hoorde het dat concurrent Aalsmeer gelijk had gespeeld. Een mooie opsteker, zeker in de wetenschap dat zondagmiddag Fortissimo of Westsite in hun onderlinge duel ook punten gaan morsen.