COTHEN – ‘We gaan niet voor spek en bonen spelen’, was Arthur Langedijk duidelijk in aanloop naar de nacompetitie. Het was een uitspraak die ZAP afgelopen zaterdagavond bij Fortissimo in de praktijk ook waar maakte, 20-28.

Het was een start wat logischerwijs tevreden gezichten opleverden. ‘Dit is een heel lekker begin. Fortissimo schat ik toch als de minste en ik denk dat Volendam en Kwiek er vier punten tegen halen. Dus deze moet je wel winnen’, wist Arthur Langedijk het belang van de eerste nacompetitie wedstrijd. Het was een duel dat werd afgewerkt zonder de afwezigen Puck Langelaan en Dille Alkemade. Een poging om het duel eerder op de dag te spelen en zo wel over het tweetal te kunnen beschikken had geen succes.

Ook zonder het tweetal speelde ZAP in Cothen een sterke partij. De handbalsters uit Breezand, die de score via Kim Molenaar opende, stonden voortdurend aan de goede kant van de score. Zo stond het halverwege 10-14 in het voordeel van de gasten, die ook na de pauze de voorsprong in handen hadden. In de laatste tien minuten kon het uitlopen naar een overtuigende 20-28 eindzege.

Het andere nacompetitie duel tussen Volendam en Kwiek eindigde in 33-26. ‘Ik schat die twee ploegen als sterkste’, aldus Langedijk die volgend weekend, als Volendam naar het Ceresplein komt, als een lastig duel ziet. Al is dit seizoen meerdere keren gebleken dat de Polderse ploeg tot veel in staat is.