SCHAGEN Voor de ploegen uit regio Schagen was de zevende speelronde er één met wisselend succes. Niet heel verrassend gezien de hoeveelheid ploegen die de regio telt. Waar Geel Zwart’30 de tweede opeenvolgende overwinning boekte, en Hollandia T in de slotminuut gelijkspeelde, verloor SRC met ruime cijfers.

Zeevogels – Hollandia T 2-2
In Egmond heeft Hollandia T een punt overgehouden aan het treffen met Zeevogels. “In de eerste helft waren we heer en meester en hadden we 3-0 voor moeten staan” sprak coach Ronald de Rooij na afloop. “Vlak na rust hadden we een grote kans op 2-0. Toch kwamen we 2-1 achter. Gelukkig maakten we vlak voor tijd nog gelijk”. De ploeg uit Tuitjenhorn kwam voor rust via Thomas Driesse op een 0-1 voorsprong, terwijl Rory Burger in de negentigste minuut de 2-2 wist te maken.

ZAP – SV Vrone 3-1
In eigen huis heeft Vrone met 3-1 gewonnen van promovendus Vrone. “Mats Dekker hield Vrone in het begin van de tweede helft van een voorsprong af” zag coach Sem Wokke. “Het laatste kwartier was weer voor ons” voegt de oefenmeester daar aan toe. Nadat Fabian Raap de score opende, en Vrone de 1-1 scoorde, kwam de thuisploeg na rust wederom op voorsprong. “De 2-1 kwam voort uit een eigen goal van Vrone. Daarna scoorde Marvin la Croes de 3-1” besloot Wokke, die door de overwinning zijn ploeg ziet stijgen naar de vierde plaats.

VV Limmen – VIOS W 4-2
Op bezoek bij VV Limmen heeft VIOS W de zesde nederlaag van het seizoen moeten slikken. “Limmen is een goede ploeg, maar we waren na 15 minuten wel gelijkwaardig” zag Maarten Blankendaal, speler van de Warmenhuizers. “In de tweede helft twee grote kansen voor ons, maar die gingen er niet in. Daarna scoorden zij en was het klaar” baalde Blankendaal, die teamgenoten Dennis van Duin en Sam Bruin zag scoren.

SRC – DWOW 1-6
Op sportpark ‘Groeneweg’ heeft SRC geen punten kunnen pakken, het verloor met 1-6 van DWOW. De Schagense formatie was bezig aan een succesvolle reeks, die op 1 oktober werd ingezet in de derby tegen VV Schagen (1-1). Wat volgde waren doelpuntrijke overwinningen op Geel Zwart’30, Dirkshorn en Wieringerwaard. Tegen DWOW uit Wieringerwerf kreeg het echter vele doelpunten te verwerken.

Met een 0-2 stand viel de score voor rust mee, na rust kwamen de bezoekers viermaal tot scoren. Tussendoor kwam Robbert-Jan Klein nog wel tot een doelpunt, maar dit bleek achteraf enkel voor de statistieken.

Winkel – Schagen 2-0
Winkel is bezig aan een indrukwekkende reeks. In de eerste competitiewedstrijd speelde het gelijk tegen Geel Zwart’30, maar de daarop volgende wedstrijden werden allen gewonnen. Afgelopen zondag voegde de ploeg van Martijn Gootjes daar tegen Schagen een overwinning aan toe. “Een terechte, maar moeizame overwinning tegen een sterk Schagen dat echt als team opereerde” blikt de coach terug. “Complimenten aan mijn collega Gosse Bosma voor de tegenstand. Uiteindelijk hebben we op basis van kwaliteit verdiend gewonnen” besluit Gootjes, die Jeroen Smit beiden doelpunten zag maken.

FLEVO – Dirkshorn 2-2
Na twee grote nederlagen op rij heeft Dirkshorn afgelopen zondag op bezoek bij FLEVO met 2-2 gelijkgespeeld. “In de eerste twintig minuten vond ik FLEVO beter, ik vond dat wij te weinig focus hadden, zoveel verdedigend als aanvallend. Later pakken we het goed op, zeker na de 1-0 van Nick Verblauw na een een-tweetje met Wilco Gootjes” zag coach Jeffrey Androg. “Dan zie je dat we vrij gaan voetballen en ook meer op intuïtie. We starten en bewegen na een pass en dan komt er meer dynamiek in het spel. De 0-2 komt na een schitterende steekpass van Nick Smit op Wilco Gootjes die goed doorgaat en de bal breed legt op Bjorn ruis die hem beheerst afmaakt” vertelt de coach.

Androg: In de tweede helft spelen we ook dominant en krijgen we een aantal kansen op de 0-3. Helaas gaan die er niet in en valt de bal er aan de andere kant in. Dan wordt ons spel onrustig, zijn te gehaast en spelen te snel vooruit”. De coach zag het daarna fout gaan, “veel foutieve passen en door te snel vooruit te voetballen raken de linies te ver uit elkaar, waardoor het moeilijk te belopen werd en er ruimte voor FLEVO komt. De jongens hebben zich te kort gedaan”. Door twee doelpunten van Freek Vennegoor eindigde het duel namelijk in een 2-2 gelijkspel.

VESDO – Geel Zwart’30 0-3
Op bezoek bij hekkensluiter VESDO heeft Geel Zwart’30 de tweede opeenvolgende zege geboekt. De ploeg uit ‘T Zand was de terechte winnaar, zag coach Marco Kuut. “We scoorde na één minuut in de tweede helft gelijk de openingstreffer (Joeri van Klink, red.). Daarna miste Mattijs Bleijendaal nog een penalty, maar maakte door een dieptebal vanuit het middenveld alsnog de 0-2”. In het vervolg besliste Mark van Woesik via een vrije trap het duel, 0-3.

KSV – Con Zelo 2-1
In Heerhugowaard heeft Con Zelo met 2-1 verloren. De ploeg van coach Mark Pauli verzamelde tot dusver zes punten en kon daar op bezoek bij KSV geen punten aan toevoegen. Bij een 1-0 achterstand bracht Collin Post de Waarlanders op gelijke hoogte, maar uiteindelijk wist de ploeg de 1-1 niet vast te houden, waardoor het na een 2-1 eindstand zonder punten huiswaarts keerde.

WMC – Nieuwe Niedorp 3-0
Op bezoek bij subtopper WMC heeft hekkensluiter Nieuwe Niedorp een nieuwe nederlaag geleden. Geheel onverwachts kwam de 3-0 eindstand niet, maar de formatie uit Niedorp zal ongetwijfeld op meer hebben gehoopt in het duel met de Heerhugowaarders. Voor rust kwamen beiden ploegen niet tot scoren, maar na rust wist de thuisploeg via Mark Dekker tweemaal toe te slaan, waarna Michael Sleurink in de slotfase voor de genadeklap zorgde.

VZV – de Rijp 1-5
In ‘T Veld heeft VZV niet kunnen stunten tegen titelkandidaat de Rijp. Via Stijn Deitmers keek de ploeg van coach Duncan Muskiet al tegen een 0-2 achterstand aan, na de rust wisten Tim Deitmers, Nick Visser en Stij Deitmers de overwinning meer glans te geven.