WINKEL - De vrouwen van Winkel hebben zich gerevancheerd voor de zeperd die men vorige week opliep bij FC Medemblik (6-0).In de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix wist de ploeg van trainer/coach John Bijvoet een zakelijke 2-0 overwinning te boeken waardoor men virtueel koploper is.

Om de echte koppositie te pakken zal Winkel komende donderdag de eerder gestaakte wedstrijd bij DWOW moeten winnen, maar duidelijk is dat de ploeg de beste papieren voor de titel heeft al zijn er nog altijd zes wedstrijden te spelen. Tegen Alcmaria Victrix begon men voortvarend want al binnen vier minuten lag de bal in het net. Maryze Borst gaf vanaf rechts goed voor waarna Roos Hoogeboom op de paal mikte, maar Jaimy Visser de rebound wist te benutten.

De thuisploeg kwam goed weg toen een doelpunt van Lorraine Groesz wegens buitenspel werd afgekeurd en sloeg vervolgens na een ruim half uur toe. Visser wist Simone Koopman weg te sturen die koelbloedig afrondde. De tweede helft had vervolgens niet veel meer om het lijf. Winkel controleerde de wedstrijd en keepster Pascha Groot liet zich ondanks enkele Alkmaarse speldenprikjes niet passeren.

Trainer John Bijvoet was tevreden met het resultaat. 'Je mag het gerust zakelijk noemen, maar uiteindelijk vind ik het prima na vorige week."

Winkel VR1 - Alcmaria Victrix VR1 2-0 (2-0)
4. Jaimy Visser 1-0
33. Simone Koopman 2-0

Foto's: DP Sportfotografie